Дутерте прати Обама да върви по дяволите

в ПО СВЕТА

Така; 😀 След като нареди да се стреля на месо, ѝ изби всички наркотрафиканти в страната, каза на американския посланик, че е “кучи син ѝ педераст“, нарече Обама “син на пачавра“,  шефа на ООН “глупак“, изгони хамериканците ѝ тегли една майна на дегенератите от Брюксел, сега този любим Човек с главно “Ч“ прати Барак Хюсеин Обама “да върви по дяволите“ 😀 😀 😀 

Президентът на Филипините Родриго Дутерте прати американския президент Барак Обама да „върви по дяволите” и обяви, че САЩ били отказали да продадат оръжия на страната му, но на него не му пукало, защото Русия и Китай са готови да доставят оръжия на Филипините, съобщава „Ройтерс”.

В поредното си избухване Дутерте подчерта, че бил загубил уважение към САЩ, като се надсмя над техните опасения относно неговата кървава война срещу наркотиците, наричайки критиците си „глупаци”, които не могат да го спрат да провежда кампанията, в която бяха убити повече от 3400 души в рамките на малко повече от три месеца.

В реч в Манила Дутерте заяви, че САЩ не искали да продават ракети и други оръжия на Филипините, но Русия и Китай са го уверили, че можели да ги доставят лесно.

Въпреки че може да ви звучи като дрънканици, мой свещен дълг е да съхраня целостта на тази република и хората здрави”, изтъкна Дутерте във втората от двете предавани по телевизията негови речи през днешния ден.

Ако не искате да продавате оръжия, аз ще отида в Русия. Изпратих генералите в Русия и Русия обяви „не се притеснявайте, ние имаме всичко, от което се нуждаете, ние ще ви го дадем”, разкри Дутерте и допълни: „А колкото до Китай, те заявиха „просто елате и подпишете и всичко ще бъде доставено.”

Тези негови коментари са последните от почти ежедневната лавина от враждебност към САЩ, като Дутерте започна да противопоставя бившата колониална сила с нейните геополитически съперници Русия и Китай, отбелязва „Ройтерс”.

В неделя той заяви, че е получил подкрепа от Русия и Китай, когато им се оплакал относно САЩ. Той също така подчерта, че ще преразгледа споразумението между Филипините и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.
Споразумението, подписано през 2014 г., предоставя на американски войски достъп до бази във Филипините.

Дутерте настоя, че САЩ трябва да подкрепят Филипините в справянето с хроничните му проблеми с наркотиците, но вместо това го критикуват за големия брой смъртни случаи, както го направил Европейският съюз.

Вместо да ни помагат, първият удар дойде от Държавния департамент. Така че може да вървите по дяволите, г-н Обама, можете да вървите по дяволите”, отсече той.

ЕС, по-добре изберете чистилището. Адът е пълен вече. Защо трябва да се страхувам от вас”, запита още Дутерте. / news.bg