Дутерте към ЕС: “Кучи синове, не ни трябват идиотските ви програми, не ни казвайте как да се борим с наркокартелите!”

в Свят

Президентът на Филипините Родриго Дутерте се отказа от помощта на представителите на Европейския съюз, които го призоваха да се бори с наркотиците в страната с помощта на програми за рехабилитация, предаде агенция Ройтерс.

По данни на агенцията, ЕС е приел резолюция, в която призовава лидера на Филипините към по-сдържани методи при воденето на борба с наркотиците в страната, в частност, ЕС е предложил да се създадат програми за рехабилитация на наркоманите.

«ЕС разговаря с нас, те искат да решат проблемите с наркотиците в рамките на здравеопазването. Кучи синове!», — заяви Дутерте, добавяйки, че не се нуждае от ЕС и «идиотските» им програми за рехабилитация.

Избраният през май миналата година президент на Филипините е за широкомащабна борба с разпространението на наркотици. Според последните данни на ООН, от момента на идването на власт на Дутерте в страна са били убити над 6 хиляди човека, свързани с наркотърговията.

Световната общност нееднократно осъжда методите за борба с наркобизнеса в страната. На критиката от страна на международните правозащитни организации, ООН, САЩ и ЕС, Дутерте винаги отговаря в твърда форма, считайки подобна критика за намеса във вътрешните работи на страната му.

News Front

Дутерте: Американския посланик е кучи син и педераст

Дутерте: Обама е ”син на пачавра”

Дутерте: Шефа на ООН е глупак

Дутерте към ЕС: Майната ви

Дутерте: “Честита Коледа, ще ви бъде последната”, поздрав на филипинския президент към наркодилърите (ВИДЕО)

Дутерте: Обама да върви по дяволите

Дутерте изгони американските войници

Дутерте: ЦРУ иска да ме ликвидира 

Извършиха покушение срещу президента на Филипините

Дутерте: „Няма да се поклоним на САЩ”

Дутерте: Щe хвърлям корумпираните чиновници от хеликоптер

Дутерте върна смъртното наказание

Дутерте към ЕС: "Кучи синове, не ни трябват идиотските ви програми, не ни казвайте как да се борим с наркокартелите!" by

Последни от Свят

Отиди Горе