Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Доц. Минчо Христов: Меглена Кунева е за затвора в Сливен!

в България
Loading...
Само заради предсрочното закриване на 3-и и 4-и блок всички българи плащаме в момента 30 на сто по-скъп ток. Знае се, че договорът за закриването им беше сключен с измама, в която участваха Меглена Кунева и Гюнтер Ферхойген.

Тези двама лобисти излъгаха най-безобразно, че Европейският съюз искал закриването на реакторите.

Истината е точно обратната – никой от ЕС не е поставял като условие за присъединяването на България закриването на 3-и и 4-и блок на АЕЦ “Козлодуй”.

Такова условие постави частната банка “Париба”.

Кунева е за женския затвор в Сливен“, коментира доц. Минчо Христов.

По времето, когато Кунева преговаряше, а АЕЦ “Козлодуй” произвеждаше електроенергия за 2 ст. за кв./ч, петата по големина банка в света финансираше румънската атомна централа “Черна вода”.

Естествено интересите на “Париба” бяха да се осигури пазар на румънската централа на Балканите, за да си върне по-бързо инвестициите и да осигури съответната печалба, като се закрият трети и четвърти енергоблокове на АЕЦ “Козлодуй”.

Неслучайно след изтичането на мандата й като еврокомисар банка “Париба” назначи Кунева за член на борда на директорите с огромно възнаграждение за предателската й дейност спрямо България.

В банка “Париба” работи и съпартиецът й Милко Ковачев – министър на икономиката в правителството на гражданина Симеон Борисов Кобургготски, който също има пряко отношение към спирането на двата ни енергоблока, макар че той, за разлика от бившата ни еврокомисарка, беше безгласна буква и дребна фигура в аферата.

Във всеки случай измамата на Меглена Кунева трябва да бъде разследвана от прокуратурата!”, допълни доц. Минчо Христов. / slivensega.wordpress.com

ПО ТЕМАТА

Защо Бай Хуй се сниши? Мадам „YES“ е новият избор на янките!

Цифри и факти от живота на Мадам YES!

На каква цена Мадам „YES“ни вкара в ЕС? Архивите говорят

 

 

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе