Доц. Иво Христов: Внимавайте кой е вицепрезидент на г-жа Клинтън!

в Свят

Човекът в сянка зад Хилъри Клинтън може да се окаже много ключова фигура след шест – седем месеца

Това каза в ефира на Поглед тв доцент Иво Христов и препоръча да внимаваме кой е вицепрезидент на Клинтън.

Аз подозирам, че г-жа Кринтън ще играе ролята на ракетен носител. Да додрапа някак си до инагорацията, а след това може да се случи това, което се случи преди повече от 70 години – един друг бивш вицепрезидент да стане президент, който да подпали Студената война. Казваше се Хари Труман, посочи Иво Христов.

Америка е голямо сложно общество. Америка в момента е на стендбай. Вървят избори. Там се борят няколко лобита. Всички знаем, че едното е глобалисткото лоби, което е избрало за седалище САЩ и чийто говорител е г-жа Клинтън.

А от друга страна – кръговете зад Тръмп, който е само един говорител, нищо повече, – изолационистката Америка, за която толкова много се говори, която иска да концентрира своите усилия за разрешаването на тежките структурни проблеми на САЩ.

И в момента ние се намираме в опасна ситуация – хегемонът иска, но вече не може. Но от друга страна – може и да не може, но няма да пусне кокала на геополитическия контрол.

И в този смисъл нещата са много опасни, коментира доц. Христов.

Според него тази война може да завърши с взаимно унищожение и затова се търсят други – конвенционални и неконвенционални средства за разрешаването на този проблем.

Но в крайна сметка системните противоречия между САЩ и Русия, между САЩ и Китай, няма начин да бъдат решени по друг начин, допълни той. / КРОСС

Повече от анализа на доц. Иво Христов може да прочетете Тук.

loading...
Доц. Иво Христов: Внимавайте кой е вицепрезидент на г-жа Клинтън! by

Последни от Свят

Хороскоп за 24.10.2017

Овен  Би било добре да се замислите за събитията от недалечното минало,
Отиди Горе