Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Доналд Тръмп: Да получиш комплимент от Путин е голяма чест

в Свят
Loading...

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че всички, които критикуват размяната на комплименти между него и руския държавен глава Владимир Путин, просто дяволски завиждат, пише The Washington Post.

„Той (Путин) се отнася добре с мен. Аз се отнасям добре с него. Мисля, че можем да работим заедно с Русия, това ще ни е от полза. За всеобщото благо. А те (колегите му от Републиканската партия) дяволски завиждат, защото той не ги споменава и не смята да го прави”, заяви Тръмп на митинг в Айова.

„При това група от тях излиза със заявления от сорта на „О, не, вие не искате да бъдем приятели, о, не, ние не искаме да бъдем приятели”. Не, ние искаме да изгубим още 5 трилиона долара, продължавайки да се сърдим”, разкритикува той своите колеги.

По време на тазседмичната си пресконференция руският президент определи Доналд Тръмп като „ярък и талантлив” човек и „абсолютен лидер в президентската надпревара”. От своя страна милиардерът заяви, че да получиш комплимент „от човек, уважаван както в Русия, така и по света”, е голяма чест.

Някои републиканци не харесаха размяната на похвали. От щаба на другия републиканец – Джон Касуич, пък направиха сатиричен сайт, носещ името “Тръмп-Путин 2016”.

Коментирайки отношенията с Русия в Айова, Тръмп отбеляза, че „би било добре”, ако САЩ и РФ се сдобрят и обединят сили, за да унищожат общия враг

източник: Епицентър.бг

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе