До 2 години бежанците стават избиратели, ГЕРБ трябва да ни удържат само до тогава

в България

До 2-2,5 години първите нелегални имигранти, които нахлуха през границата, ще бъдат с право да получат българско гражданство. Т.е. и право да гласуват на избори (например за ГЕРБ). Това сочи Законът за българското гражданство, според който необходимият срок за пребиваване в България е 5 години. Първите нелегали започнаха да нахлуват някъде в края на мандата на първото правителство на Бойко. Т.е. преди около 3 години. Остават им още около 2 години, преди да станат граждани.

Твърде вероятно е целта на ГЕРБ да е да ни хвърлят прах в очите само за този период, а след това Цецо ще се сдобие с хиляди нови избиратели. Като ГЕРБ им даде гражданство, чрез неформалните лидери и службите, ще ги контролират за кого гласуват.

Вероятно това е и причината България да е единствената страна в Европа, която регистрира и узаконява всеки един мигрант. Гърция примерно се “прави на луда” като не ги регистрира или го прави под сгрешени имена. Така те не добиват законен статут, и нито могат да станат граждани, нито могат да им ги връщата по Дъблинския регламент. Ние чинно регистрираме всеки и взимаме отпечатъци. Не остава никакво съмнение кога е влязъл. Няма съмнение и кога е получил “статут” – в рамките на седмици, след което започва да му тече времето за добиване на гражданство.

Когато тръгна се разрасна, правителството на Орешарски взе крути мерки и построи наполовина преградната стена. 2 години след това Бойко се мотае и нищо не прави, поддържайки страната като абсолютно разграден двор. Мутрите, които работят за самия Бойко, прекарват имигранти, а държавата преследва доброволците, борещи се с тях. А след още 2 години ГЕРБ ще има и хиляди нови избиратели… / ГН

ЗАКОНЪТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО СЕ НУЖДАЕ ОТ ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ

До 2 години бежанците стават избиратели, ГЕРБ трябва да ни удържат само до тогава by