Днес „Атака“ се покри с позор: Разпускайки Народното събрание за 27 дни, атакистите обслужиха ГЕРБ и официално влязоха в управляващата коалиция

в България

Днес „Атака“ показа истинското си лице и вече не е опозиционна партия, а поредният коалиционен партньор на ГЕРБ.

По предложение на народния представител Николай Александров, Народното събрание излезе в предизборна ваканция от 12 октомври, а не от 26 октомври, както бе договорено с парламентарните групи.

Така депутатите ще излязат в 27-дневна ваканция, изцяло заплатена от българските данъкоплатци. Освен че обслужиха ГЕРБ, като му спестиха две седмици на остри политически дебати в пленарната зала, атакистите попречиха и на готвения вот на недоверие от опозицията.


Депутатите на „Атака“ осуетиха и гласуването на две мои поправки в Правилника за дейността и организацията на Народното събрание, предвидени за днес и утре, предвиждащи радикално намаляване на Коледната и Великденската ваканция на депутатите. Както е известно по Коледа и Великден, народните представители почиват не като редовите български граждани, а три пъти по-дълго.


С днешното разпускане на парламента за 27 дни атакистите не само подариха на депутатите „президентска ваканция“, но и заглушиха гласа на опозицията.


Поведението на „Атака“ в Народното събрание е срамен пример за политическа продажност, която трябва да бъде осъдена от българските граждани.

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ
Независим народен представител
12 октомври 2016 г.

Днес „Атака“ се покри с позор: Разпускайки Народното събрание за 27 дни, атакистите обслужиха ГЕРБ и официално влязоха в управляващата коалиция by

Последни от България

Отиди Горе