Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Die Zeit: Парламентът в Бремен даде разрешение да се конфискуват свободни имоти за настаняване на бежанци

в Свят
Loading...

Регионалният парламент в северния ханзейски град Бремен прие закон, който дава разрешение на полицията да конфискува свободни имоти и неизползвани земи за бежанците, съобщава националният вестник Die Zeit.

Новият акт, който ще остане в сила до март 2017 г., ще се прилага за складове, жилища и парцели от 300 квадратни метра, и ще бъде изпълняван дори и против волята на законните собственици. За тях обаче местните законотворци са предвидили обезщетения.

Така след Хамбург Бремен стана втората германска провинция, в която отчуждаването на частна собственост с цел настаняване на бежанци стана законно регламентирано.

“Бъдете сигурни, че това е последният вариант за предоставяне на подслон на бежанците”, увери бременският министър-председател Борис Писториус (ГСДП).

Водещи адвокати вече разясниха, че подобно решение може да бъде приложено, стига възникналото положение да е временно. Защото според законите на провинцията властите и полицията трябва да се намесят, когато съществува риск за общественият ред. Такъв може да възникне и от много хора, останали на улицата без дом – каквито са бежанците.

източник: Фокус

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе