Die Presse: Кому са изгодни антируските санкции?

в Свят

Когато «върховният представител на ЕС по международните въпроси и политиката на сигурността Федерика Могери онзи ден за първи път пристигна на визита в Москва, тя заяви, че санкциите, които ЕС въведе в отговор на интервенцията на Русия в Украйна през 2014 г., остават в сила. Независимо от това, тя така и не успя да обрисува какво все пак какъв е ефектът от тези санкции», пише журналистът от австрийското издание Die Presse Едуард Щайнер.

Ембаргото спрямо внасянето на хранителни продукти, въведено от Русия в отговор на санкциите, се превърна в успех за руското селско стопанство, на което дълго време не се обръщаше внимание.

Така руските потребители преминаха към продукция родно производство и в резултат за 2015 и 2016 г. производството на руската селскостопанска продукция нарасна от 2.6 % на 4.8 %. Русия напълно обезпечи собствения си пазар със свинско и птиче месо и се превърна в най-големия експортьор на пшеница.

Държавата оказва сериозна подкрепа на селскостопанския сектор, а частните лица инвестират милиарди в сферата.

«Руските власти нямат намерение да правят каквито и да било отстъпки. Заради санкциите Путин обвини за икономическата криза Запада», допълва изданието.

News Front

В Русия си напечатаха западните санкции на тоалетна хартия (ВИДЕО)

В Русия си напечатаха западните санкции на тоалетна хартия (ВИДЕО)

 

loading...
Die Presse: Кому са изгодни антируските санкции? by

Последни от Свят

Отиди Горе