Делян Добрев: Ще си отмъстя на Трайчо Трайков

в България

Такава заявка направи тази сутри по БНР, в предаването “Неделя 150” депутатът и бивш министър на енергетиката, непосредствен наследник на Трайков на поста, по времето на кабинета Борисов1. Ето ги и буквално изречените заклинания от бившия министър:

Диана Янкулова – … Плащането ще направим. Очевидно нямаме никакъв друг избор. Въпросът е, какво от там на татък ще правим за тези два реактора, които ще придобием. И виждал ли ги е някой? Тук задавам въпроса на Вашия колега в парламента, лидера на ДСБ Радан Кънев.

Делян Добрев – Първото, което е правителството обсъжда различни варианти за готовото оборудване. Тоест плащането е срещу оборудване. Срещу него ще получим определен актив. А това че никой не ги е виждал е по-скоро спекулация. Не можем да очакваме да направим една делегация от парламента или от Министерски съвет и да отидем в завода производител, за да ни покажат оборудване, от което никой от нас не разбира. А такива ПРИЕМКИ, казват се приемки на оборудването, на технически език, е имало до март месец, дори до април 2012-та година. Просто оборудването, което е произведено периодично всеки месец, дори няколко пъти в месеца, докато се е произвеждало, е подлежало на контрол от българска страна. Експерти от Национална електрическа компания са присъствали на тези приемки и са се подписвали на протоколи.

Радан Кънев, цитиран от водещата на предаването, естествено е “подкован” за изказването си в парламента от персоналния си кандидат — прецедент Трайчо Трайков. Самият Трайков преди седмица, в бТВ, за ВТОРИ път заяви пред Цветанка Ризова, че не знае за наличието на реакторно оборудване в Русия, защото никой още не го бил виждал.

Трайков е отстранен от кабинета Борисов1 на 16-ти март 2012-та г. Прекратяването на проекта АЕЦ “Белене” е гласувано от МС на 28-ми март 2012-та г. Днес Добрев заяви, че производството на реакторното оборудване е инспектирано минимум веднъж, а то и няколко пъти на месец, до април 2012-та г. Излиза, че болшинството инспекции и подписани протоколи са станали по времето на министерстването на Трайков? Възможно ли е той да не е знаел или пък да е забравил? Какви нишани ни праща Добрев?

kotev

Когато Трайков ми беше началник се издеваваше над мен. Бойко Борисов ни беше командировал да инспектираме язовирните стени в страната, след трагедията и жертвите в село Бисер, а той ме замерваше със снежни топки и не ми даваше да си върша съвестно работата. Сигурно такава му е работата на Трайков и с инспекциите на реакторите за АЕЦ “Белене” в Русия?

Loading...
loading...
loading...

Последни от България

Отиди Горе