вашият виртуален всекидневник

Делян Добрев (ГЕРБ): Геноцидът върви успешно

в България

Тази сутрин по БНТ нашият слуга Делян Добрев, председател на парламентарната комисия по енерГЕПИка рапортува, че през изминалата 2015-та година били провели успешна реформа в сектора и така стабилизирали финансите на Национална електрическа компания (НЕК). Буквално:

В края на 2014 г. наследихме тарифен дефицит в Националната електрическа компания от 800 млн. лв. През 2015 г. без много шум и фанфари направихме реформа в енергетика. Това заяви в студиото на “Денят започва” председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев.
По думите му с реформата са се увеличили приходите, с прехвърлянето на квоти за вредни емисии. Сега в НЕК има тарифен излишък около 100 млн. лв., което е за пръв път от 2010 г.”
 

Какво ни казва жълтоустият “политик”? Че са взели едни пари (от квотите за вредни емисии) и са ги налели в НЕК, вместо същите пари да отидат по предназначение – развитие на сектора и най-вече в посока поевтиняване на ВЕИ инсталациите, което е бедещето на световната енергетика. И това им било цялата “реформа и спасяване”???

А на този розов фон ето как протича истинското източване на държавната НЕК, за НАША сметка, защото министърката със срамното име вече договаря заем от 1 300 000 000 (милиард и триста милиона) лева, за “спасяването” на същата НЕК. За по-добър преглед на графиката кликнете с мишката върху нея:

Видно от графиката през 2015-та година България бележи АБ-СО-ЛЮ-ТЕН РЕКОРД по износ на електроенергия в цялата си 1335 годишна история. В същото време виждате и какъв е делът на държавната НЕК, спрямо “честните” частници (като “Клановете Прокопиеви и Кадиеви се сватосаха“). Схемата е стартирана по времето на кабинета Борисов 1, в който за известно време беше министър на енерГЕПИката и жълтоустият Добрев, и продължава да се реализира успешно и в наши дни.

Ако през всичките тези години НЕК беше запазила делът си от около и над 50% от целият износ сега нямаше да има какво да “спасяваме и реформираме“, токът щеше да ни струва по-евтино и нямаше да търсим заеми за милиарди.

Предисторията и източниците на данните за построяване на графиката можете да видите в “Незнание = невежество = бедност = мизерия“.

Тази графика или числата в нея няма да видите в нито една “българска медиа”, за да не би да ви (дез)информират. И вие ли ще постъпите като тях? Ще скриете истината от близки, приятели и роднини?

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

//bultimes.com/startira-nov-paklen-plan-za-uskoryavane-na-genotsida-nad-balgarskiya-narod/

Loading...
loading...
loading...

Последни от България

Отиди Горе