Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Дейли Експрес: Над 70% от британците подкрепят руската операция в Сирия

в Свят
Loading...

Повече от 27 000 души са участвали в анкета на Дейли Експрес, като 71% са изявили подкрепата си за кампанията водена от Владимир Путин в Сирия, която нанася огромни щети на „Ислямска държава“.

Положителната нагласа сред британците към действията на Путин в Сирия идват в момент, когато се изостря напрежението между Русия и водената от САЩ коалиция, включваща Великобритания в Близкия изток.

Направени са претенции към Русия, относно нанасянето на въздушни удари по-цели, които не са свързани с „Ислямска държава“, като сирийските бунтовници срещу режима на Башар Асад, който е подкрепян от Москва.

Въпреки това, руският министър на отбраната предостави много на брой видео материали, където се вижда как руските самолети нанасят удари по сгради и обекти на „Ислямска държава“

Владимир Путин от своя страна заяви, че терористичните организации опериращи на територията на Сирия са главна цел. Той се опасява, че джихадистите ако бъдат оставени може да се разраснат и да станат много силни, като по този начин ще станат заплаха за Русия.

В тази сложна ситуация напрежението между Русия и коалицията водена от САЩ ескалира.

превод и редакция: The Bulgarian Times

(Допуска се препубликуване на текстови материали само след посочване на пълното име на източника bultimes.com и задължителен активен  хиперлинк към конкретната публикация от bultimes.com)

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе