Дават Ненчев на главния прокурор

в България

Поводът е статия “Наглите лъжи на един кандидат-президент” в държавния вестник “Българска армия”, която излезе от печат на 11 ноември, съобщи за Канал 3 самият депутат от БСП, който е и член на парламентарната комисия по отбрана.

Статията, разположена на цяла страница на вестника, изобилства от хули и обвинения спрямо новоизбрания български президент Румен Радев. В същото време печатният орган е държавен и се издържа от бюджета на МО, респективно от данъкоплатците и се разпространява предимно сред военните формирования.

Веднага след спечелването на президентския вот от Радев, шефът на Инфорационния център и пиар на Ненчев – Владислав Прелезов е подал оставка. Самият Ненчев е наредил публикацията да бъде изтрита от всички сайтове, свързани с МО, съобщава Канал 3.

“Внасям сигнал до прокуратурата за нарушение на закона, който изисква деполитизация на армията и недопускането на политическа пропаганда в структури и формирования на въоръжените сили, каза Зафиров.

Той заяви още, че има информация, че вестникът, който иначе се продава за 50 стотинки, е бил раздаван безплатно в деня на излизането му от печат, като за целта са били разположени специални маси пред Министерството на отбраната. Това също е грубо финансово нарушение, смята депутатът. / ГЛАСОВЕ

Дават Ненчев на главния прокурор by

Последни от България

Отиди Горе