Държавната дума обвини американски медии в намеса в руските избори

в Свят

“Гласът на Америка”, “Радио Свобода” и телевизионният канал CNN са средства на САЩ за натиск над ситуацията в Русия, заяви ръководителят на комитета към Държавната дума по информационна политика Леонид Левин във вторник (18 април), цитиран от Интерфакс.ru.

“Предстои ни да разгледаме конкретни случаи на влияние над изборите в Русия. Въпреки това бих искал да напомня, че обсъдените от нас структури са част от по-голяма американска система за натиск над нашата страна. Тя използва различни инструменти по отношение на Русия. Затова е препоръчително да се мисли не само за възможността за намеса на САЩ в руския изборен процес, но и като цяло в делата на нашата страна”, каза Левин на заседание на комитета на 18 април, на което беше обсъдена дейността на “Гласът на Америка”, “Радио Свобода” и телевизионният канал CNN, по заповед за проверка, дадена от Държавната дума на 17 март.

Левин напомни за няколко разследвания на САЩ, които обвиняват Русия в намеса в американските президентски избори.

Депутатът добави, че комисията на Държавната дума е готова да изслуша представители на американските медии, “били поканени и представители на CNN и “Гласът на Америка” като участници”. Въпреки това нито един от тях не е отговорил на предложението, твърди Левин.

Руски дневник

Държавната дума обвини американски медии в намеса в руските избори by

Последни от Свят

Отиди Горе