Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ДАНС нахлу в склад на здравното министерство, намери ваксините с живак

в България
Loading...

Агенти от ДАНС нахлуха в склад на здравното министерство и откриха ваксините срещу хепатит В „Еувакс”, за които Фрог алармира, че съдържат живак. В проверката са участвали и служители от Изпълнителната агенция по лекарствата, научи Фрог нюз от разследващи.

Акцията е станала по нареждане на ВКП, която нищо както сигнала на Фрог за вноса на забранената за използване в ЕС ваксина, така разследването на журналистката Валя Ахчиева от предаването „Открито”. В него беше разкрито как против всички правила е внесена петвалентната ваксина „Пентаксим” от Турция, както и съмнителния механизъм, по който са изнесени ваксините срещу туберкулоза за южната ни съседка.

В хода на проверката станало ясно, че всички 100 000 внесени ваксини срещу хепатит В „Еувакс” са налице. Това означава, че нито едно българско дете не е имунизирано със забранената ваксина. Разследващите са възложили на Изпълнителната агенция по лекарствата да извърши експертиза, която да установи точното съдържание на живак в нея. Междувременно разследващите ще нищят кой от здравното министерство е въвел в заблуждение правителството, което даде зелена светлина за подписване на Договора за дарение на ваксината и то за нуждите на имунизационния календар.

ВИЖТЕ Още: Всичко, което НЕ трябваше да знаете за ваксините

Loading...

Последни от България

Отиди Горе