Дания: Мигрантите сами да се грижат за себе си, да им се отнемат парите над 400 евро

в Свят

Датският премиер Ларс Расмусен предложи да бъдат конфискувани всички скъпоценности, парични средства над 400 евро и други скъпи вещи на хората, които са подали искане за получаване на убежище. По този начин, според него, ще се компенсират изразходваните средства за техния престой. В предложението се подчертава, че от конфискация ще бъдат изключени брачните халки и други ценности, които имат сантиментална стойност.

Расмусен заяви, че неговото предложение е в духа на националните традиции – всеки, който разполага с ресурси сам да се грижи за себе си.

“Не трябва да забравяме, че при нас не идват само хора, които нямат нищо. Пристигат и лица, които са продали къщи и друго недвижимо имущество. Те разполагат с ресурси, които са достатъчни за да се грижат сами за себе си. Подобни правила са валидни и за самите датски граждани, които търсят социални помощи”, подчерта Расмусен в интервю за местната телевизия ТВ2. Той призова датските медии да поемат своята отговорност при отразяването на това негово предложение и да не се изпращат погрешни сигнали в чужбина.

“Трябва да сложим край на излъчването на погрешни и неверни послания за Дания”, каза още министър-председателят. / БГНЕС

Дания: Мигрантите сами да се грижат за себе си, да им се отнемат парите над 400 евро by

Последни от Свят

Отиди Горе