Дадоха ДОСТ на главния прокурор и ДАНС (ВИДЕО)

в България

Опасността от тази противоконституционна партия е голяма, подчерта лидерът на АБВ

АБВ внася сигнал до главния прокурор и ДАНС срещу партия ДОСТ

“Наглостта им няма граници,” коментира лидерът на партията Константин Проданов искането на Люти Местан за касиране на изборите

Днес внасяме сигнал до главния прокурор и до ДАНС за партия ДОСТ. Това каза лидерът на АБВ Константин Проданов по време на пресконференция след проведените парламентарни избори, предаде „Фокус“.

“Ние не губим поглед и от каузите, които защитавахме по време на самата изборна кампания, една такава кауза беше забраната на ДОСТ. Сега сме подготвили сигнал до главния прокурор и до ДАНС. Днес (28 март 2017) ще го подадем”, добави той. По думите му институциите трябва да разгледат казуса за противоконституционността на ДОСТ. Проданов отчете, че тази партия не е минала 4-процентната бариера само с една бройка.

„При едни следващи избори, които за мен са много вероятни, напълно възможно е този пропуск от тяхна страна да бъде поправен“, заяви Проданов. Според него тази опасност трябва да бъде прекратена.

„Има и законодателни промени, които трябва да бъдат взети, но на първо място трябва да се разследва дейността на ДОСТ“, заяви лидерът на АБВ. По думите му независимо от общата картина и изборите, от АБВ не губят фокус за важните неща и които са защитавали по време на кампанията.

По повод искането на ДОСТ за касиране на изборите, Проданов заяви: “Наглостта им няма граници”. По думите му това прави сигналът, който ще изпратят от АБВ до главния прокурор за противоконституционността на ДОСТ още по-актуален.

55 хил. души видяха в нас надеждата за нещо автентично в ляво-център и те ни дават основание да продължим напред, каза още Константин Проданов.

„Видяха в нас надеждата за нещо автентично в пространството ляво-център. Те ни дават основание и да мислим, че ние трябва да продължим напред, въпреки че очевидно няма как другояче да определим резултата освен като разочароващ, далеч под потенциала и на двете формации, далеч от нашите очаквания и първоначални нагласи, които имахме в резултат от срещите с хора“, коментира Проданов. Той посочи, че от АБВ ще направят анализа на резултатите.

Проданов заяви, че тази събота ще се проведе Национално съвещание на партията, по време на което ще чуят мненията на хората от регионите. Според него няколко са факторите за този резултат на АБВ.
„Единият, но правя уговорката, че въпреки него пак нямаше да е удовлетворителен резултата – от доста места ми казват, че е имало изборни машинации“, каза Проданов. Той обясни, че в Ловеч, Враца и доста други райони членове не СИК-ове от АБВ са гласували в секцията и после техните гласове ги е нямало в урните.

„За мен, дори да изключим тези изборни манипулации, резултатът пак нямаше да бъде удовлетворителен. Няколко са може би причините. Основното беше, че на нас като ново ръководство просто не ни стигна време да се наложим, да се покажем пред хората“, каза той и обясни, че е имал само 10 медийни изяви, но обикновеният човек е видял вероятно 2-3 от тях.

„При повече време да се разгърнем, да обясним кои сме, да тестваме политическата си воля в определени ситуации, мисля, че щяхме да имаме по-добро представяне“, коментира лидерът на АБВ.

Проданов заяви още, че лявото в България продължава да е в криза. Според него формациите в лявото пространство, които имат най-голям достъп до медийни изяви, за съжаление не водят битката на полето на идейния сблъсък. „Последната кампания го показа“, каза Проданов и даде за пример дебата за това дали ще има дебат и престрелките по злободневни теми.

„Когато няма идеология, печели технологията и ГЕРБ показаха това“, коментира той. Той посочи, че за резултатите от изборите не може да не отчете и „заслугата“ на множеството анализатори, които месеци наред са обяснявали как нищо интересно освен сблъсъка на големите няма да има.

„Факт е, че въпреки оглушителното категорично „не“ на статуквото, не на Бойко Борисов и ГЕРБ избирателите няколко месеца по-късно възпроизведоха същия уродлив модел“, заяви Константин Проданов. / Епицентър.бг

loading...
Дадоха ДОСТ на главния прокурор и ДАНС (ВИДЕО) by

Последни от България

Модерният геноцид

Вече се появи първата оферта ПРОДАВАМ електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, за цялата
Отиди Горе