Д-р Пламен Пасков: Има ли разцепване на патриотичния вот?

в Некатегоризирани

Аз съм човек, който няколко години наред работи за обединението на средно и низово ниво между всички патриотични формации. Обикалял съм много из цялата страна, макар че още иска. Много от приятелите от тях го знаят, други даже направиха запис в Харманли някъде по средата на този процес.

Колко, кога, и как съм убеждавал месеци наред по ръководствата на вече „обединението патриоти“, те си знаят, няма да го споделям тук. Но е факт.

Сегашното крехко обединение е изстрадано, дългоочаквано, и презаредено със свръхочаквания, и надежди. Без значение, кой кого е харесвал, кого мразел, какви компромати и доказателства имал, за който и да е от сегашните водачи на това обединение.

Аз съм последният човек, който би направил и една крачка, и една дума, за да разруши, или наруши това обединение. Всъщност, смятам да работя за увеличаването и разширяването му – към тях да се присъединят и (засега) парламентарно непредставените формации. Това е път, който или изминаваме, или губим не битката, а войната. Орките, които заливат, и ще заливат Европа (започвайки от България) няма да питат:
„Ти от ГЕРБ ли си, за да те застрелям? От Реформаторите ли си, за да те наръгам? От Атака ли си, за да ти прережа гърлото? Или си от ВМРО, за да изнасиля само жена ти? Или може би от НФСБ, за отвлека детето ти? Или си от БСП, и мога да ви убия просто така, за удоволствие?“
Не, няма да питат. Ще карат наред: и българи — християни, и българи — атеисти, и българи — мюсюлмани, и даже и турците — мюсюлмани в България. Защото за салафи и уахаби главореза всичко това е кяфир, мръсен, презрян неверник.

Защо тогава се съгласих за регистрация като кандидатпрезидентска двойка със Светозар Съев?

Не беше нито лесно, нито просто решение. Но моите терзания тук нямат значение. Има значение нещо друго. Цифрите. Разпределението на силите. И погледа към предстоящите събития, и възможности.

Първо, обединението патриоти от ВМРО, Атака, и НФСБ имат това, което се нарича консолидиран вот. Там разцепване няма, и не може да има. Имат медии, имат структури, имат система, имат координация, ресурси, които в крайна сметка ще направят невъзможно отичането на гласове от техните твърди поддръжници.

Има обаче и друго: протестен антисистемен вот. Този протестен антисистемен вот (над 30%, според някои) е съставен от хора, които за нищо на света не искат да гласуват не само за управляващи, и даже не само за управлявали, а даже и за просто парламентарно представени партии. Тоест, за „обединените патриоти“ в това число. Именно затова избирателната активност е около, или даже под 50%. Защото хората не искат, и не припознават никого от парламентарно представените. Никой не може да ги накара насила да си променят мнението. Може само да им се даде очаквана от тях възможност.

Могат ли извънпарламентарните антисистемни кандидати да усилят кандидата на „обединените патриоти“ с призиви към своите поддръжници?

Ако техните поддръжници са от описания антисистемен протестен вот, не могат. Просто тези хора няма да гласуват за пореден път.

Ако техните поддръжници са от „обединените патриоти“, пак не могат, защото тези поддръжници и без това ще гласуват именно за „обединените патриоти“.

Могат ли антисистемните извънпарламентарни кандидати да разцепят вота на „обединените патриоти“?

Ако избирателите на „обединените патриоти“ са именно такива, не могат.

Ако става дума за избирателите от патриотичния спектър, то тогава трябва да се отчете обективния факт:

Колебливите от тях – може би, но по-скоро не. Ако ресурсите на „обединените патриоти“ досега не са ги убедили, едва ли ще успеят и сега.

Твърдите антисистемници пак няма да гласуват за „обединените патриоти“, просто, защото искат нещо наистина твърдо антисистемно.

Какъв е смисълът тогава ли?

Смисълът е следният: когато има извънпарламентарни кандидати (около 15 двойки), и от тях поне 5-6 са антисистемни (антиколониални по същността си), тези антисистемни двойки получават т.н. „медиен ваучер“ (около 40,000 лв). Тези пари никой не може да ги докосне, защото веднага се превеждат по сметки на медиите, и под контрола на Сметната палата, за да отразяват тези кандидати в кампанията. Ако „обединените патриоти“ получат своя „медиен ваучер“, и антисистемните двойки (5-6) получат още 5-6 такива, антисистемното патриотично говорене, и обяснение на процесите, и на плановете за спасение на България и българите се усилват, умножават се х5-6 пъти. Нещо, което в други условия е невъзможно, и СМРАД продължават да тровят съзнанието на „драгите зрители“. Накратко, антисистемните извънпарламентарно представени кандидати получават възможността да предложат противоотрова, поне за тази кампания.

По този начин се постигат 3 цели:

1. Усилва се патриотичното и националноотговорно присъствие в медиите, което извън този период е забранено за такива анализатори и общественици (с изключение на Алфа ТВ, и на Евроком). А това медийно присъствие на свой ред усилва всички, включително и кандидата на „обединените патриоти“.

2. Усилва патриотичния вот: антисистемните получават своя кандидат, има за кого да гласуват, и гласоподаването става не 50%, а 70-80%, защо не и повече. Усилено именно в патриотичния спектър.

3. Дава възможност на най-добре представителите се на тези президентски избори да се консолидират в нова, допълнителна, по-мощна от преди конфигурация, която да получи силни резултати на предсрочните парламентарни избори напролет.

Кажете ми – това не са ли достатъчно добри основания за тази кандидатура?

Автор: Пламен Пасков


С Програмата на кандидат-президента публициста д-р Пламен Пасков може да се запознаете ТУК


Кой е Пламен Пасков, може да видите,ТУК


Подробно интервю с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков може да прочетете; Тук , Тук  ѝ Тук


Вашите предложения и коментари относно програмата може да направитеТУК


Защо Пламен Пасков ?
Защото това е човекът, който:
1. Носи 10-те божи заповеди в себе си;
2. Обича България и българския народ;
3. Знае, какво трябва да се направи;
4. Знае, как трябва да се направи;
5. Не се страхува да го прави.
ЗАЩОТО ЗАЕДНО
ЩЕ ПОБЕДИМ, ПРИЯТЕЛИ!