Д-р Пасков отговаря на въпроси от избиратели: Политически възгледи

в България

Въпроси, и отговори от избиратели
към кандидата за президент
публициста д-р Пламен Пасков

Viliana Penovska: Пасков, като кандидат за президент и политик обясни какви са политическите ти възгледи. Обичайно хората тук в България се разделят на комунисти, патриоти, националисти, демократи, десни, леви, социалисти, и други подобни. Към коя идеология се придържаш?

Пасков

Пламен Пасков: Идеологията е проста: всичко, което е добро за България, за българския бизнес, за българския данъкоплатец.
Всичко подчинено на общественото благо, на общия интерес.

Viliana Penovska: Г-н Пасков, дано не са предизборни лозунги, които веднага ще забравите, ако ви изберат. Много ни лъгаха, 27 години. За този период всеки, който се докосна до властта, работи само за лична и партийна изгода, а не за обществения интерес. Аз нямам фаворит за тези избори. Не гласувам и на другите. Нищо не се променя. Статуквото е бетонно.

Пламен Пасков:Разбира се, че няма да се промени, ако не правите никакви усилия, за да го промените. И ако такива като вас са милиони.
Не правят нищо, ама се оплакват, че промените са само към влошаване.
Кой и защо искате да ви спаси? Щом сами не правите нищо за вашето собствено спасение?
Не, не са лозунги. Но нямам намерение нито да го повтарям, нито да го доказвам с писания тук.
Обяснявам простичко: докато има колония, няма да има индустрия, няма да има поминък, няма да има настояще за вас, и бъдеще за децата ви. Защото в нито една колония не е различно.
Разберете, в момента страната е с колониално външно управление. Измислено и настроено от колонизатора да смуче, ограбва, мами, прокужда, и убива туземците, а не за да се развиват, или размножават аборигените в колонията.
Ако искате подобрение, настояще за вас и бъдеще за децата ви, разберете причинно-следствените връзки на произтичащото около вас, и станете, или изберете антисистемен кандидат.
Като не ви харесват другите, или всички, си задайте въпроса: мога ли да стана, и да направя нещо по-добро?
Ако не можете, всичко е ясно.
Ако не искате, всичко е безсмислено.
Ако обаче ясно виждате, разбирате, и знаете – какво искате, как го искате, чрез кого го искате, няма нужда да ви обяснявам повече нищо.
Не ви обещавам нищо лесно, приятно, и бързо.
Напротив. Ще бъде трудно, през борба.
Ако искате да чуете нещо приятно и илюзорно, включете си турския сериал, послушайте отчета на колониалното управлявано управление – колко е хубав живота, или посетете личния си психиатър – той ще ви разкаже, за ваша сметка, колко хубав е светът, и ще ви изпише антидепресанти, от които ще вземе процент от фармацевтичната компания.
Аз обаче не предлагам, и не продавам илюзии.
Защото сам отдавна нямам илюзии.

Viliana Penovska: Не гледам турски сериали, г-н Пасков, не се оплаквам и не плача. Просто констатирам. Всичко, което пишете, е прекрасно, но правомощията на президента са ограничени, без партийна подкрепа едва ли ще направите това, което обещавате. Не искам по никакъв начин да ви обидя, не ме обиждайте и вие. Искрено ви желая успех на изборите.

Пламен Пасков: Първо, не съм обещавал нищо.
Второ, права сте за правомощията.
Но един президент (ако иска, и му стиска) може 3 неща:
1.)Да бъде наистина главнокомандващ на армията. Което означава да се погрижи за териториалната цялост и сигурност на държавата и народа чрез нея. Подробности няма да пиша, но ресурс има.
2.)Да прави обръщения към нацията. Това означава, че може да организира образователна програма “Противоотрова” (детоксикация), която да обясни на хората процесите и явленията, за да ги разберат. И ако го разберат, и осъзнаят интереса си чрез обществения интерес, да дадат обществена подкрепа за другите му начинания.
3.)Президентът има право на референдуми. Ако точки (1) и (2) са изпълнени, той може да направи серия от референдуми, по 15-20-25 въпроса всеки от тях, които да стрелят не срещу последствията, а срещу причините, и възлите на колониалната система.
Тогава, и само тогава са възможни промените, които доста хора искат, очакват, и се надяват някой да им ги направи.
Не преди това.
Какво предлагате?
Да обещавам чевермета, бира, и кебапчета, всекидневно, заплати по 2000 евро, и пътища, каквито няма?

Viliana Penovska , Фейсбук


Още от ѝ за кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков може да прочетете; ТУК


Пасков

Д-р Пасков отговаря на въпроси от избиратели: Политически възгледи by

Последни от България

Отиди Горе