CUI BONO? Кой печели от новогодишната терористична атака в Истамбул ?

в ПО СВЕТА

Тероризмът е тактика,
а не стратегия

Въпреки че така и никога не постъпих в Уест Пойнт, абсолютно съм сигурен, че нашите водещи военни академии биха се съгласили напълно с това твърдение.

Главните медии и другите лековерни глашатаи на истинските терористи претендират, че тероризмът (насочен към цивилните единствено, за да провокира страх) е стратегия, освен в случай, че не се стига до самоунищожение.  „Тези зли терористи правят тези лоши неща, амиии … защото те мразят нашите свободи!”. Благодарение на  лъжците и идиотите от главните медии, думата „терорист” вече се асоциира с фанатици, които извършват случайни актове на безсмислена жестокост, само заради ада, който предизвикват. Те убедиха по-голямата част от публиката да погледне на една важна военна тактика, една от най-силните фигури върху шахматната дъска, като на безумна емоционална себеизява на демонизирани, фанатични, изолирани от обществото самотници.

Но истината е, че почти всички терористични актове са тактика, разгърната повече или по-малко от спонсорираните от държавата военни-професионалисти, за да се постигнат стратегически цели. Така че, ако искате да узнаете кой стои в действителност зад наскорошния терористичен акт, винаги започвайте с въпроса cui bono, или кой печели?.

Да вземем например новогодишното клане в Истанбул. То имаше всички обикновени белези на безумна касапница, извършена от прословутите „радикални ислямисти”. Следователно, ако искаме да узнаем кой в действителност го извърши, трябва да се запитаме: „Кой има средствата, мотивите и възможностите да извърши такъв акт. И по-специално, кой би имал основателна причина да види този акт, приписан на обичайните „радикални ислямисти”, като стратегически полезен?”

В Турция има много истински ислямистки групи – аз лично се срещнах с някои от техните ръководители и членове – и на практика всички те са ангажирани с възстановяването на централното положение на исляма в турското общество с мирни и демократични средства. Управляващата AKP партия попада в същата категория. Същото правеше и движението на Гюлен, поне докато не се оказа въвлечено в спонсорирания отвън опит за преврат срещу Ердоган миналото лято. Десетки други ислямски движения в Турция са в същността си повече или по-малко на тази вълна. И каквито и биха могли да бъдат разликите в гледните точки между и вътре в тези групи, никоя от тях не е толкова глупава, за да си мисли, че терористичните касапници, в които обвиняват ислямистите, са първо, приемливи за исляма и второ, полезни за ислямизма в Турция или където и да било другаде.

Но почакайте малко … не е ли Ердоган един много умен (някой би казал хлъзгав) политик, способен да организира събитие под фалшив флаг, което да му даде повече извънредна власт, за да се справи с опозицията? Това, разбира се, е една от интерпретациите на опита за преврат на Гюлен. Аз не съм съгласен с тази интерпретация – всички знаци водят към истински опит за преврат, в който оставаха няколко минути до убийството на Ердоган. Но дори и да приемем, че Ердоган би искал да избие голямо количество турски граждани, за да циментира властта си, а аз  не вярвам, че случаят е такъв, новогодишната касапница в Истанбул по никакъв начин не е от полза за Ердоган. Той вече има всички извънредни правомощия, от които има нужда. И ако той се опитваше да демонизира някого, това щеше да бъде PKK, а не „ислямистите”.

Тероризмът в Турция стигна до точката на дестабилизиране на турското общество и дискредитиране на ръководителите му. Така че този акт работи срещу, а не за Ердоган … особено след като за него бяха обвинени „ислямистите,” взели за цел „светското” новогодишно празненство. Ердоган все пак представлява триумфът на демократичните ислямисти над представителите на обичащите превратите, НАТО и Израел светски кемалисти.

Новогодишната атака очевидно беше предназначена да представи „ислямистите” като лошите момчета. Не само че „светската” цел беше избрана специално да подсили това описание, в което терористите крещяха задължителното „Аллах акбар,” но и самото общество преди нападението допринесе за оформянето на представата за добрите и лошите момчета в разказа.

Турски „ислямистки“ вестник предупреждава „Не празнувайте Нова година“

Както съобщава Guardian:

Някои периферни вестници с много консервативни последователи като Akit и Milli Gazete публикуваха вчера на заглавните си страници предупреждения за новогодишното празненство. В Milli водещото заглавие беше „Това е последно предупреждение, не празнувайте”.

В Akit на заглавната страница пишеше „Край на вашата цивилизация” и имаше една до друга снимки на хората в Сирия и на празнуващи хора.

Влиятелният депутат от Истанбул, Гуршел Текин (Gursel Tekin), каза в болницата:

„В следващите дни ще трябва да говорим за това – през последната седмица имаше толкова много послания, които могат да разрушат нашия социален мир, но нито едно от тези послания не беше разследвано. Отговорните за това трябва да си подадат оставките ”.

Това „прогнозно програмиране” очевидно имаше за цел да насочи общественото мнение към обвиняване на „ислямистите” и да  даде начало на народното възмущение срещу тях и срещу Ердоган и управляващата му партия („тези, които са отговорни за това”).

Това обратно, основано на психологията, „прогнозно програмиране” напомня на „дясната” пропаганда срещу Джон Ф. Кенеди, която се разпространи из целия Далас малко преди убийството му.

„Вайсман“ … хмм … смешно име за бял провинциалист от дясното крило в Тексас. Приятел на „Рубинщайн?“

Ционистката банда, която уби Кенеди, ръководена от Давид Бен-Гурион, неговите съучастници от бандата на Лански и техните ценни приятели от ЦРУ, като се започне с израелската къртица Джеймс Джизъс Ангелтон, направиха „гневните кубинци” и по-уместните „американски патриоти от дясното крило” най-очевидните заподозрени за всеки, който не прие смешния официален мит „Освалд действаше сам”. Това беше целта на по-горе описаните акции. (Сериозно, хора … ако патриотите от дясното крило възнамеряваха да убият президента, щяха ли да го обявят по този начин?)

По същият начин, който и да стои зад нападението на истанбулския нощен клуб, трябва да е знаел,  че тези „периферни ислямистки вестници” биха могли да публикуват истории, които могат да се възприемат като заплахи за празнуващите на Нова година. Очевидно целта беше „ислямистите” да бъдат представени като лошите момчета и да се дискредитира Ердоган.

И така, кой би могъл да иска това?

Моето преположение е, че една от целите на нападението беше да се накажат Ердоган и Турция за прекъснатите връзки с НАТО и за участието им в наскорошната руска мирна инициатива в Сирия и Иран. Натовското твърдо неокон-ционистко крило беше бясно на Ердоган, когато той се отказа от ангажимента си в Сирия миналата година. Затова то използва мрежата Гладио и нейния ценен за ЦРУ и Моссад агент, Фетулах Гюлен, да се опита да свали Ердоган в пропадналия опит за преврат.

Новогодишното терористично нападение се случи точно 48 часа след одобрената от ООН руско-турско-иранска мирна инициатива. Очевидно НАТО не беше особено щастливо, че е отстранено и дори беше още по-нещастно от това, че загуби войната. Да бъде обвинена и наказана Турция, член на НАТО, който напусна коалицията и премина на страната на врага, би било естественият отговор. Нещо повече, натовските сили имат всички причини да продължат да се опитват да свалят Ердоган, както за да дадат пример на други, които биха могли да се опитат да се опънат на натовската дисциплина, така и за да заместят турския президент с някой, на който може по-сигурно да се разчите, че ще изпълнява заповеди.

И ето тук са ционистите, най-активните и най-измамните теористи в света, чиято стратегическа цел е да раздробят Близкия Изток на малки парчета, така че „Израел” да може да продължи геноцидната си експанзия. Ционисткият удар от 09.11. постави началото на ускоряването на плана Oded Yinon да се унищожат и балканизират „седем държави за пет години” (всички те бяха проблем за Израел). Обаче Ердоган не бива да забравя това, че ако Турция не беше в този списък, това не означава, че ционистите не планират да „балканизират” също така и Турция. Ционистко-натовската война в Сирия имаше за цел да подмами Ердоган към катастрофална отстъпчивост спрямо агресорите, подготвяйки почвата за балканизацията на Турция, като започне с откъсването на кюрдските региони. Масираният тероризъм се използва за дестабилизиране на Турция в услуга на този финал и ционистите в крайна сметка стоят, ако не зад всички, то поне зад повечето атентати, независимо от това дали са били или не опосредствани от натовските им заместители.

Предвиждам през 2017 г. доминираните от ционистите и подкрепяни от НАТО сили на Гладио-2 да разгърнат открита война срещу Турция с надеждата да я дестабилизират и разрушат, точно така, както направиха със Сирия. И с Тръмп, организираната от Биби престъпна кукла в кабинета, дори ще им бъде по-лесно да се отърват от нея.

Автор: Кевин Барет (Kevin Barrett), 01.01.2017 г. 
Източник: VeteransToday 

Превод: Д. Атанасова/Българска легия за информационна защита 
Anony Bulgaria