Contra Magazin: Третата световна не е започнала само благодарение на Путин

в ПО СВЕТА

Ако постът на президент на Русия сега се заемаше от по-избухлив човек, как би реагирал на държавния преврат в Украйна, извършен с активната подкрепа на Запада и насочен към интегриране на страната в НАТО

Западът активно използва Владимир Путин като образ на врага, а междувременно би било добре да се радваме, че водещата позиция на Кремъл е заета от такъв балансиран и предпазлив стратег, пише австрийският Contra Magazin. Не е трудно да си представим как един по-избухлив човек би реагирал на многобройните провокации на Запада. Така че благодарение на руския президент САЩ и НАТО все още не са запалили Третата световна война, сигурен е авторът на статията.

Само поради претеглената геополитическа позиция на Владимир Путин, САЩ и НАТО все още не са започнали трета световна война, пише Марко Мейер в статия на австрийското списание Contra Magazin.

За Запада руският президент сега е любим образ на врага. В политическите кръгове и медиите се използват всички средства, за да дискредитират действията му. Междувременно си струва да се радваме, че Путин седи в Кремъл, а не някакъв избухлив субект, който ще реагира остро на постоянните провокации на Вашингтон и НАТО, подчертава журналистът на изданието. Въпреки това, западният истеблишмънт не се интересува от това, защото Путин предотвратява завладяването на Русия от западната финансова олигархия – за разлика от своя предшественик Борис Елцин.

Ако постът на президент на Русия сега се заемаше от по-избухлив човек, как би реагирал на държавния преврат в Украйна, извършен с активната подкрепа на Запада и насочен към интегриране на страната в НАТО, за да постави батареи от ракети на няколкостотин километра от Москва? За да отговори на този въпрос, авторът на статията предлага да си представим ситуация, в която Русия или Китай ще подкрепят смяна на режима в Мексико, с последващото идване на власт на проруски или прокитайски сили и възможност да поставят своите ракети на границата със САЩ. От гледна точка на Марко Мейер, всичко това много напомня за Карибската криза от 60-те години от миналия ХХ в.

Затова той е на мнение, че всички трябва да се радват, че водещата позиция на Кремъл е заета от такъв разумен стратег, който, въпреки всичките западни агресии и атаки, постоянно се опитва да поддържа диалог и не се поддава на провокации за всичко.

„Ерата на Путин“ ще свърши, отбелязва Марко Мейер. При липса на промени в конституцията, срокът му за президент ще изтече през 2024 г. След това Владимир Путин може да си тръгне за заслужена почивка – и тогава какво? Досега не се вижда потенциален наследник на руския президент, подчертава австрийското списание. Ще бъде ли отново премиер и председател на „Единна Русия“ Дмитрий Медведев? Според изданието, това е малко вероятно. Авторът на статията обяснява това с факта, че по време на неговия мандат като президент, Медведев не спечели специална слава за себе си и позволи на французите да го подведат за Либия.

Ако „стратегът Путин” наистина вече не иска да се кандидатира за президент, той ще трябва да представи своя наследник, който, според него, ще може да ръководи руската свръхдържава след като се оттегли, като не позволява на Запада да вкара страната в трета световна война.

Остава само да се надяваме, че Владимир Путин ще намери подходящ кандидат, който ще получи съответна подкрепа сред руснаците и ще може достойно да се справи с наследството на действащия руски президент, пише Марко Майер.

Все още обаче не е известно кой ще замени Путин в бъдеще – и затова трябва да се подготвим за най-лошото за всеки случай, заключава журналистът на австрийския Contra Magazin.

Превод: М. Желязкова, Поглед.инфо

Пол Робъртс: «Ако Путин не прояви твърдост, всички ние ще загинем»

 

Западът трябва да се подготви, търпението на Путин е към края си