CNN: САЩ ще въведжат санкции против Китай

в Свят
Loading...

САЩ обмислят въвеждане на санкции против Китай за участието й в кибератаки и кибершпионаж против Щатите, като това може да стане още следващата седмица. Съобщението е на CNN.

Пакетът от санкции ще бъде въведен против юридически и физически лица, които според САЩ имат участие в кибератаки против американски компании. Окончателното решение все още не е взето, твърди CNN.

Мерките са разработвани от няколко месец, но едва сега се очертавала благоприятна възможност за прилагането им. Белият дом не искал това да става преди в края на септември китайският лидер Си Цзинпин да посети планирано САЩ. Сега обаче експертите са убедени, че реалната заплаха от въвеждане на санкциите ще подтикне китайското ръководство да секне на масата за преговори относно проблемите с кибершпионажа.

„В продължение на много години САЩ обвиняваха Китай за взлом в системите на американски компании с цел кражби на интелектуална собственост. През май 2014 г. Министерството на правосъдието на САЩ обвини поименно петима китайски военни чиновници в кражба на търговски тайни” – пише в публикацията.

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе