Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Чисто новата ракета „Союз“ излетя от степите на Плевнелиев с 3-членен екипаж (ВИДЕО)

в Свят
Loading...

Модернизирана капсула „Союз“ късно в сряда (6 юли) бе изстреляна успешно в Космоса от космодрума в Байконур с 3-членен екипаж на борда, съобщи RT. Двудневният полет към Международната космическа станция (МКС) ще даде на руските учени и инженери шанс да изпробват новата космическа технология.

За по-малко от 10 минути ракетата носител „Союз ФГ“ достигна орбита. В Космоса тричленният екип ще пътува два дни до МКС. По време на 48-часовото пътуване екипажът ще изпробва всички нови системи на модифицираната „Союз МС-01“. Това ще е първата от поне две мисии, при които ще бъде изпробван и проверен подобреният хардуер на „Союз“.

Капсулата „Союз МС-01“ е снабдена с технологично напреднал навигационен радар, компютър, модерни системи за контрол на движението и др. Тя има и по-ефективни соларни панели, което значително ще увеличи обема на добиваната енергия. Чисто новият модул има и нова комуникационна система.

Ако всичко мине по план, „Союз“ би трябвало да кацне на МКС в 4:12 ч по Гринуич на 9 юли, когато тримата членове на екипажа – Иванишин, Рубинс и Ониши, ще се съберат с още трима космически изследователи, които в момента с в орбита. Това са астронавтът от НАСА Джефри Уилямс и руснаците Алексей Овчинин и Олег Скрипочка. Те са на МКС от март. / Руски дневник

До онова нещо, т.н. „президент“

Последни от Свят

Отиди Горе