Чистилището

в България/Свят

Запознайте се с изключително мощна, богата, разнообразна, поучителна и провокираща виртуална и интерактивна платформа за поглед в бъдещото на енергетиката на световната икономика №1, тази на САЩ, във всичките и направления до 2050-та г.

Тя е разработена и се поддържа от екип учени и експерти и служи за ориентир на самото Министерство на енергетиката на САЩ, на чиято интернет страница и открих въпросната платформа.

Ако вече сте нетърпеливи можете да се запознаете с този инструмент от ТУК.

А за да отговоря на целите и задачите на този блог аз събрах в едно няколко графики, за да се види в концентриран вид, как ще протича във времето очистването на САЩ от ядрената чума. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката.

На отделните карти на САЩ е показано количеството електроенергия произведена от АЕЦ, по щати, от 2016-та до 2050-та години, в единици Тера-Ват-часа (ТВт.ч), като 1 ТВт.ч се равнява на 1 000 000 000 (един милиард) кило-Ват-часа (кВт.ч). На долната дясна и сива графика се вижда динамиката на сумарното производство на електроенергия от АЕЦ за целите САЩ.

Докато сърфирате из тази платформа имайте предвид, че (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия се напъва да ни натресе, за наша сметка, още толкова ядрени мощности, колкото в момента тик-такът в АЕЦ “Козлодуй”. Ако се случи това ще ни обрече поне до края на настоящия век. На практика това ще означава, че ние ще бягаме в обратна посока от посоката на бягане на световната икономика №1. Представям си как ще живеят бъдните поколения на тази земя?

Георги Котев

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Чистилището by

Последни от България

Отиди Горе