Ченгетата и ДС изплуваха с “програмно правителство”, служебно на Радев не било “добра идея”

в България

Много странна активизация на ченгета и агенти на ДС, срещу служебно правителство на Румен Радев, започнаха да се случват напоследък. Първо, пълната с агенти на ДС, коалиция “Обединени патриоти” загатна, че ще опита да реализира мандата. След това по телевизорите започнаха да се появават “генералите”, вкл. бившият шеф на Шесто управление Димитър Иванов. Т.е. изглежда така сякаш, същите кукловоди, които измислиха Бойко и го инсталираха, сега се опитват да правят нещо друго. Странен е и коментарът на Димитър Иванов, че “служебните правителства не са добра идея”, след като до момента точно тези правителства имат по-голям авторитет и обществено одобрениие от стандартните.

Надигането на “генералите” срещу човек, който изглеждаше близък до тях, е доста изненадващо. Подобно паническо поведение (идеята в този парламент да се прави ново правителство е признак на паника) влиза в конфликт с пропагандата, че Румен Радев е русофил, човек на Путин и анти-западен избор. Твърде вероятно е да е точно обратното, с оглед многобройните му обучения в САЩ и добрите контакти с американски висши военни. Ако Радев е по-скоро близък с американците, не е изключено генералите от ДС у нас да са притеснени. Не е изключено и да се страхуват от свръх-популярност на правителството на Радев, защото той е доста организиран човек и може да създаде добро впечатление. Например Богомил Бонев в служебното правителство на Софиянски, направи блестящо впечатление с първите си реални акции срещу мутрите. Подобно нещо сега, би минирало всяко следващо правителство, който и да спечели изборите.

Очевидно “генералите” нямат доверие на “генерала”, а истерията с русофилията и “европейския път” се оказва абсюлотна глупост. Протестъро-атлантици следва може би да започнат да подкрепят Радев. Поне до сега не се е видяло публично да подкрепят държавна сигурност. / ГН

loading...
Ченгетата и ДС изплуваха с "програмно правителство", служебно на Радев не било "добра идея" by

Последни от България

Отиди Горе