Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

CHANEL се разделя с кожите

в Лайфстайл
Loading...

Това е първата луксозна модна къща, която решава да престане да използва змийски, крокодилски и др. видове кожи

“Шанел” е първата луксозна модна къща в света, която престава да използва в облеклото си екзотични животински кожи като змийски, крокодилски и др., съобщава ВВС.

Шефът на модната компания Бруно Павловски заяви, че поради етични съображения е станало трудно да се извличат такива кожи.

Дизайнерът на “Шанел” Карл Лагерфелд пък настоя, че решението е взето самоинициативно, а не под натиска на групи за защита на животните.

Еколози приветстваха промяната, публикувайки хвалебствени постове в социалните мрежи.

Козметичните чанти от питон бяха свалени от сайта на “Шанел”, но по думите на Павловски, ще отнеме известно време, докато наличните в магазините продукти напуснат пазара.

В бъдеще компанията ще се съсредоточи върху разработването на кожи и други материали от “агро-хранителните” отрасли, каза още Павловски.

“Шанел” не се отказва още от кожите с козина, но по думите на творческия директор на модната къща Карл Лагерфелд, те се използват толкова рядко, че той вече не си спомня кога за последно е създавал модел с тях.

От кожите с косъм вече се отказаха и модните къщи “Версаче”, “Гучи”, “Армани”, “Майкъл Корс” и “Дона Каран”, припомня Дарик.

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе