CBS News | Маккейн: „Владимир Путин е бандит, убиец и агент на КГБ!“

в ПО СВЕТА

В интервю за CBS News американският сенатор Джон Маккейн заяви, че руските хакери не само за разбили предизборната кампания в САЩ, но и извършват атаки над целия свят.
Маккейн нарече руския лидер «бандит, убиец и агент на КГБ» и заяви, че с него може да се говори само от позицията на силата.

Джон Маккейн, сенатор — републиканец: Те направиха тази кибератака. В случая с такава малка страна като Естония те се опитаха да парализират цялата й икономика. Те нахълтаха — и това е неоспорим факт, него ще го разгледаме по-късно.
Владимир Путин е бандит, убиец и агент на КГБ!
В непосредствена близост до Кремъл убиха Борис Немцов. Той разчлени Украйна, а сега руските изтребители нанасят удари по болниците в Алепо.
Говоря за Владимир Путин, дайте да наричаме нещата с истинските им имена. Означава ли това, че с него не бива да си имаме работи или да водим диалог? Разбира се не — с него трябва да се говори. Но да се прави така, както Роналд Рейгън, т.е. от позицията на силата. Между другото, по този въпрос конгресът на САЩ не се държи по най-отговорния начин. И това предизвиква спорове между нас.

Водещ: Съдейки по това, което казва новоизбраният президент за Русия, той не споделя Вашите възгледи, както изглежда.

Джон Маккейн: Надявам се да се вслуша в мнението на такива хора, както например генерал Матис, когото Тръмп назначи на поста министър на отбраната. Надявам се, че той ще извика хора, които той уважава и които уважават американците, а и ще разбере всички факти.
Фактите за поведението на Русия, за това, че руските хакери не само разбиха предизборната кампания в САЩ, но и извършват атаки по целия свят.
Владимир Путин, а също китайците и другите страни — аутсайдери считат кибератаките за форма на война.
Според изявленията на председателя на Обединения комитет на началник-щабовете, в тази сфера ние нямаме предимство пред нашите противници, а администрацията на Обама няма нито политика, нито стратегия по въпроса за кибервойната. / News Front ПП