Бжежински: Разберете, Русия вече не е комунистическа държава

в ПО СВЕТА

„Нашата роля в света може и да не е господстваща в елементарното разбиране на тази дума, но все пак е най-открояваща се“, казва бившият президентски съветник по националната сигурност.

Американският политолог Збигнев Бжежински одобри стремежа на Доналд Тръмп да подобри отношенията с Москва. В интервю за телевизия MSNBC той заяви, че ако Вашингтон помогне на Русия да извърши преходния период от комунизъм към демокрация, тя ще стане една от водещите страни в света заедно със САЩ и Китай.

Бившият президентски съветник по въпросите на националната сигурност заяви, че е „твърде желателно“ подобряването на отношенията с Русия.

„Русия вече не е комунистическа държава. Много е важно това да се разбере. Там обаче все така има неопределеност. И много обиди, включително към нас. И така, това е държава в преход. И си мисля, че ако постъпим умно, може би ще й помогнем да извърши този преход и тя да стане конструктивен, важен член на международната общност. И да влезе тройката лидери: САЩ, Китай и Русия“, подчерта Бжежински, цитиран и от телевизия RT.

„Нашата роля в света може и да не е господстваща в елементарното разбиране на тази дума, но все пак е най-открояваща се. Америка е необходима за по-широка коалиция, която би могла да решава глобалните проблеми. И в тази широка коалиция разбира се, че Америка, Китай и променяща се Русия могат да играят водеща роля“, добави още Бжежински. / БГНЕС

П.П. Ако се съмнявате в достоверността на цитата от снимката, МОЛЯ. Много скоро ще напиша една статия кой всъщност е Збигнев Бжежински… Няма такава ГАД… Съветник и член на центъра за стратегически и международни проучвания в САЩ, председател на Трилатералната комисия, основател, на която е Давид Рокфелер… И т.н. и т.н…