Брюксел си вдига заплатите…

в Свят

Насред финансова криза, оттегляне на вноската на Великобритания, и нови разходи за бежанците, бюрократите в Брюксел решиха да си вдигнат заплатите. Става дума за 55 хиляди безценни чиновници, чиято лична съдба е най-важното нещо във Вселената и разходите за тях са от най-първи приоритет. Допълнително нахалство е, че увеличението е със задна дата – от юли 2016 г.

ЕС в момента се чуди от къде и какви разходи да спести, и фактически се реже от всякъде – най-вече от субсидиите за по-бедните страни. Бюрократите, които доведоха съюза до това жалко състояние, обаче са извън общите правила и “тяхното” не трябва да се губи. След увеличението в брутен размер 3,3%, заплатата на Жан Клод Юнкер вече ще е двойна примерно на заплатата на премиера на Великобритания. Със своите 321 хиляди евро, еврократ №1 ще е твърдо и над Ангела Меркел, която плаща основната вноска в бюджета и Франсоа Оланд – лидер на втория най-голям вносител на пари.

Проблемът обаче не е само Юнкер, а цялата йерархия под него, като на всеки там му се додава. От години се водят дискусии относно брюкселската аристокрация и защо е толкова високо платена. Засега побеждават бюрократите с аргумента си, че били много ценни кадри, и ако не им се плаща, могат да напуснат. До момента обаче много напуснали няма, а в частния сектор работните места намаляват и безработицата расте.

На всичкото отгоре, те тия чиновници дори не спазват моралния си кодекс. Предният председател на ЕК получаваше река от пари, за да не мине в частния сектор веднага след мандата си. Барозу обаче се паркира в “Голдман Сакс”, въпреки щедростта на европейските данъкоплатци. Та ще си плащаме – всяка имперска бюрокрация струва пари, обикновено доста пари. / ГН


Вижте хубаво какъв олигофрен управлява Европа. . . (ВИДЕО)


Тези дегенерати също ги вижте за какво и на тях им плащаме заплати…


И най-вече ТЕЗИ

Брюксел си вдига заплатите... by