Брюксел реши да продължи преговорите за членство на Турция в ЕС

в Свят

Това стана ясно след срещата на външните министри от ЕС в Малта, която приключи снощи, съобщи epicenter.bg.Това стана ясно след срещата на външните министри от ЕС в Малта, която приключи снощи, съобщи epicenter.bg.

ЕС остави открехната вратата за членство на Турция, но заяви, че Анкара трябва да изпрати по-ясни послания дали възнамерява да изпълни критериите за присъединяване в области като човешките права и върховенството на закона. Това стана ясно след срещата на външните министри от ЕС в Малта, която приключи снощи.

Върховният представител на Съюза по външната политика Федерика Могерини каза, че въпреки изразените съмнения от някои министри на външните работи, Съюзът е за продължаване на дълго проточилите се преговори за присъединяване на Турция, съобщи АП. От тях зависи дали ще запазят или не интереса си да се присъединят към нашето семейство, заяви Могерини.

По темите за защитата на малцинствата и забраната на смъртното наказание тя каза, че „правилата на ЕС са ясни“.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, който също говори в кулоарите на срещата в Малта, заяви, че и той е доловил „позитивна атмосфера“ от водещи европейски представители по отношение на преговорите за присъединяване на Турция. По думите му диалогът между двете страни ще продължи.

ГЛАСОВЕ

loading...
Брюксел реши да продължи преговорите за членство на Турция в ЕС by

Последни от Свят

Отиди Горе