Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Броят на мюсюлманите в Европа e достигнал 44 милиона

в Свят
Loading...

Терористичните атаки в Париж отново привлякоха вниманието към нарастващия брой на мюсюлманското население в Европа.

Според изследователския център Pew, броят на мюсюлманите в Европа е достигнал 44 милиона, а само в рамките на Европейския съюз – 19 милиона. В Европа най-висока концентрация на мюсюлмани се наблюдава в Русия – 14 милиона или 10% от населението.

В Европейския съюз с най-висок процент водят Германия и Франция. Във всяка страна живеят около 4,7 милиона мюсюлмани. За сравнение – във Великобритания има около 2,9 милиона, според Daily Mail.

По съотношение на броя на мюсюлманите към общия брой населението лидер е Франция. Делът на мюсюлманите е 7.5% от населението, а според прогнозите до 2030 г. тази цифра ще надхвърли 10%. За сравнение в Холандия мюсюлманите са 6%, в Белгия – 5,9%, в Германия – 5,8%, във Великобритания – 4.8%.

Що се отнася до Париж, то в града и в неговите предградия има повече мюсюлмани, отколкото във всеки друг град в ЕС – 1,7 млн.

ВСЕКИ ПЕТИ МЮСЮЛМАНИН ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
СИМПАТИЗИРА НА ДЖИХАДИСТИТЕ

Един на всеки петима британски мюсюлмани симпатизира на онези, които са отишли в Сирия да се бият на страната на „Ислямска държава“, пише The Sun, позовавайки се на данни от изследване.

Изданието съобщава, че изследването е проведено след терористичните нападения в Париж. Следва да се отбележи, че сред младите хора привържениците на джихадистите са още повече, а един на всеки четирима мюсюлмани във Великобритания на възраст между 18 и 34 изцяло или частично подкрепя тяхната идеология.

Резултатите от проучването показват, че 2,7 милиона британски мюсюлмани имат умерени възгледи. Въпреки това 38% от привържениците на исляма считат, че мюсюлманите не трябва да осъждат действията на ИД. / По материали на 30ДУМИ и НЕПОЗНАТО

 

Последни от Свят

Отиди Горе