Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Борсовата цена на електроенергията в Германия кърти мрака

в Свят
Loading...

Бях тръгнал да ви показвам нещо друго, но като се натъкнах на това не се сдържах.

Бързо построих съответната лесна за разбиране графика и нямам търпения да ви я покажа.

И тя изглежда ето така:

Данните са взети от специализирания за електроенергийна статистика сайт Energy Charts , който многократно съм ви препоръчвал. Данните за 2017-та година са само за първите ЧЕТИРИ МЕСЕЦА и ТРИ ДНИ. Идват по-топлите и по-евтини месеци? В края на годината пак ще проверим.

Сигурно се питате, как стоят нещата с (из)родната Българска (не)зависима енергийна борса? Рано е да се каже. Борсата в София е едва на малко повече от една година. Но като неин ревностен наблюдател мога да ви кажа, под секрет, че нещата никак не отиват на добре. Впрочем наскоро ви говорих и показвах тенденциите в ““Америка за (унищожаване на) България” усилва терора“.

Това се случва след отказа на Германия от ядрена енергетика и интензивни инвестиции в сектора на възобновяемите източници, основно фотоволтаици и вятърни турбини.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

 

Последни от Свят

Отиди Горе