Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Борисов, Роско и Кристалина влизат в учебниците за 11 клас

в България
Loading...
В качеството си на премиер Бойко Борисов е историческа личност и поради тази причина от тази есен за него ще се учи в учебниците по история на гимназистите. Това съобщава вестник «Труд”. Борисов ще е в компанията на еврокомисаря Кристалина Георгиева и президента Росен Плевнелиев в учебника за 11-ти клас.

Учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас от тази есен ще имат нови учебници по история и по география, които вече са одобрени от просветния министър Сергей Игнатов. Книгите, по които тийнейджърите учеха досега, са издавани през 2001 г.

Голяма част от уроците са направени така, че да отговарят на изискванията на учителите. Изпратиха ни много предложения, с които се съобразихме, казва редакторът на учебниците Мария Босева от издателство «Просвета”.

„Текстовете са написани по-разбираемо за децата, както поискаха учителите”, уверява още Босева и допълва, че новите книги са пълни с илюстрации и указания за подготовка на презентации. Основното по думите й е било изискването за олекотяване на материала.

В резултат новите учебници са по-малко страници — историята за деветокласниците и десетокласниците вече е с 30 страници по-малко, а тази за единадесетокласниците е намалена с около 10 листа.

Историята на България е разделена на 46 теми, сред които има специален урок за управлението на Тодор Живков.

„Историята на България е до 2012 г. Уроците са структурирани по нов начин, включени са нови теми, но няма пренаписване на фактите или изцяло нови тълкувания”, посочва още Босева пред изданието.

По публикацията работи: Венцислав Дяков

Източник: Труд

Loading...

Последни от България

Отиди Горе