Борисов: Не е честно да ни удрят така в сърцето на Европа

в България
Loading...

Не е справедливо това, което се случи. Европа е единственият континет, който харчи милиарди за тези хора, само и само да бъдат добре, няма никъде място в света, където да са така добре интгегрирани. Не е честно да ни ударят така в сърцето на Европа, всички си дадохме и парите, и териториите за да живеят тези хора по-добре, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов за днешните експлозии в Брюксел.

Видно е, че това е провал на външната политика на много държави в Европа – Ирак, Либия, Сирия, това ги прави зли, продължи премиерът. Ние политиката си не можем да преосмисляме, добави той.

Той увери, че България има доста щабове, които работят по този въпрос и от две седмици се готвят за подобно нещо. Когато минават сигналите за заплахи, всички служби са информираме на ротационен принцип, по всеки сигнал действаме все едно, че е най-сериозен, увери Бойко Борисов.

Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма, се казва в официално изявление на премиерапо повод атаките в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба.

“Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация. Знам, че ще го направим по най-убедителен начин, защото това е част от нашите общи ценности, от нашия общ морал и култура. Искам да уверя приятелския белгийски народ и неговото правителство, че България е заедно с тях в този труден момент и могат да разчитат на всяка възможна наша подкрепа и солидарност. Изразявам най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите”, казва още премиерът.

източник: glasove.com

Loading...

Последни от България

Електрошок

Loading... В началото на седмицата енерГЕПИйната мафия задейства план “Коледни подаръци” и
Отиди Горе