Борисов: Дай Боже Господ да е българин и да излезе газ и нефт, молете се всички

в България

Не виждам логика ГЕРБ да издига кандидат за президент. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на Националната работна среща на ГЕРБ в зала 1 на НДК. На нея присъстваха около 3500 активисти на партията.

„След като всички разходи се плащат от партийната централа, а на първия ден президентът трябва да се разграничи от нас, ние да го издигнем, а той да е против нас, не виждам логиката. В голяма дилема съм как да постъпя. Не знам как да постъпя правилно и да бъда разбран. След като най-голямото достойнство на президента е да се разграничи от нас, трябва да се намери друг начин за издигане”, каза по отношения на предстоящия президентски вот Борисов.

Премиерът предупреди съпартийците си, че ако разбере, че някой от тях е замесен в корупционни схеми, ще бъде безпощаден. „Нямам претенции, че в тази зала няма корумпиран човек. Ако докопам някой от вас милост няма, пощада за никой няма да има”, категоричен бе той. „Повярвайте, подготвил съм изненади”, продължи със заплашителен тон премиерът. Той даде примери с ключови фигури на ГЕРБ, които са сгафили и вече не седят на първите редове

по време на партийни форуми, като днешния. Министър-председателят даде пример и с БСП. „Не съм мислел, че толкова стройна структура може да се докара до 10-12% избиратели. Корупцията ги докара до там. Може утре един кабинет да ни събира нас”, предупреди още хората си Борисов. „Вие си знаете по места какво не искат хората да се прави. Няма да го правите. Ама няма те другите партии, ама такова”, размаха пръст на своите премиерът.

Той отправи критика и по адрес на председателя на парламента Цецка Цачева и шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова, че са приети законови поправки, посредством които ще бъдат отпуснати 7 млн. лв. за децата с уврежданията. “Ще актуализирате бюджета ли? Как ще ги подсигурите тези пари”, попита ги Борисов. И уточни, че и той обича децата, но популизмът струвал пари и довеждал до финансова катастрофа. Въпреки това се разбрал с министъра на финансите Владислав Горанов и парите щели да бъдат осигурени.

Смъмрени бяха и евродепутатите. “Вие решавате големите, европейските въпроси. Но да не забравяте, че сте излезли оттук

и тези хора са се скъсали да работят, за да бъдете там. Не може г-жа Нинова да цитира доклад, че ЕП написал, че в България се крадат 30 млрд. лв.”, ядоса се Борисов. Той изрази недоволството си, че евродепутатите от ГЕРБ не са опровергали този доклад, защото такива цифри не съществували. “Един ден поработете за България, за партията, която ви е избрала”, призова своите в Брюксел Борисов.

Критика отнесоха и гражданите, недоволстващи от вдигането цената на билета за градския транспорт в София и увеличаването цената на винетките, на фона на това, че се давали 1 млрд. лв. по програмата за саниране на блокове. „Да му направиш дома по-топъл и хубав, а за два лева на месец повече за винетка и за стотинки за билетче да недоволства. 8 хил. лв. на семейство се дават”, подчерта Борисов. И добави: „Аз като слушам, то не остана нещо ГЕРБ да е направил. Само тормозим хората – вдигаме им цените на билетите.”. Критика имаше и по отношение на враговете, които виждали направеното в държавата, но тяхната тактика била всеки ден да плюят по партията. „Това, че днес другите изглеждат слаби не трябва да ви заслепява, защото те се събират срещу общ враг”, обърна се към партийния актив премиерът. „Народа взе син на пожарникар и учителка и напълни залата с управляващи. Ако разбере, че не сме честни към него, няма да ни търпи и ден”, завърши премиерът, отбелязвайки, че ГЕРБ може да бъде свалена само от ГЕРБ”.

Министър-председателят: Дай Боже да излезе нефт и газ от морето

Дай Боже Господ да е българин и да излезе газ и нефт от Черно море. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод пристигналата вече в Бургас платформа за проучване и добив на газ в блока “Хан Аспарух”. „Най-тежкото решение за ГЕРБ беше да даде разрешение за добиване на нефт и газ в Черно море”, заяви премиерът. „Уникално съоръжение”, възкликна той за платформата и поясни, че била толкова голяма, че трябвало да се разглоби, за да мине през Босфора.

източник: monitor.bg

loading...
Борисов: Дай Боже Господ да е българин и да излезе газ и нефт, молете се всички by

Последни от България

Отиди Горе