Бойко Борисов: Цецка давам, Р.Овч. НЕ ДА-ВАМ!

в България

Преди точно ТРИ седмици министър енерГЕПИка Теменужка Петкова, под диктовката на патрона си Бойко Борисов щеше да скъса барабана от бой, че започва процедура по отстраняване на Р.Овч., П.Дим. (наследник на Р.Овч. в министерското кресло) и техния колега Гагаузов от управленски постове в държавни енерГЕПИйни предприятия.

Това се случи на 18-ти октомври 2016-та г.

Днес е 8-ми ноември.

Изминали са 21 денонощия.

Дали някой е отстранен?

Установяването на истината става през Търговския регистър.

Важно уточнение! Лицето Гагаузов никога не е представлявало интерес за моите разследвания по простата причина, че той не е бил министър на енерГЕПИката, както останалите двама “герои”.

На горната снимка (кликнете с мишката върху нея, за да я разгледате и прочетете по-добре) се вижда актуално, от днес, извлечение на запис от Търговски регистър, от който се вижда, че Р.Овч. все още грее тлъстия държавен стол, за сметка на матряла. Практически вече ЧЕТВЪРТА седмица след обещанието на министър Петкова!

Абсолютно по същия начин стоят нещата с наследника на Р.Овч. П.Дим., който продължава да грее стола в Управителния съвет на Държавно предприятие “Радиоактивни отпадъци” (УС на ДП “РАО”).

Застъпниците на Р.Овч. и компания ще надигнат глас, че процедурата изисква време? Да, да, да, знам! Аз от години следя рокадите по върховете на енерГЕПИйната мафия и съответните промени в регистъра. Сега ще ви припомня последния култов пример, от последното лято.

На 5-ти юли 2016-та г. другарят Георги Кадеив поиска отстраняването на директора на АЕЦ “Козлодуй” Димитър Ангелов, защото му пречел на далаверките с търговията на електроенергия. Тогава Борисов се притече на помощ на другаря Кадиев и на 20-ти юли (ПЕТНАДЕСЕТ дни по-късна) вписването в промяната на Търговския регистър беше факт.

Днес изоставаме от графика по отстрелването на Р.Овч. и П.Дим. с цели ШЕСТ денонощия и краят му не се вижда. Ако въобще се случи преди самият Борисов да падне предсрочно, за втори път?

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

 

Бойко Борисов: Цецка давам, Р.Овч. НЕ ДА-ВАМ! by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе