Бойко Борисов пак се скри от циганската криза. . .

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Бойко Борисов отново никакъв не се вижда, ни дума, ни вопъл, ни стон, откакто гръмна кризата в Раднево. За пореден път българи и цигани са „на нож“, а полицаите отнасят боя и на двете страни, а Бойко Борисов е по-нисък от тревата.

Премиерът-слънце, който иначе не излиза от телевизора, и обича да се изказва по всякакви въпроси, винаги изчезва, когато има по-сериозна криза. За него съществуват само възможностите да реже ленти или да заклейми някой друг политик, но не и да коментира нещо, случващо се в мандата му и за което носи отговорност. Заедно с него се е скрило и цялото правителство, вкл. вътрешната министърка. Изобщо, нямаме правителство все едно. Най-високопоставеният управник, който се появява, е кметът на Раднево, а най-високопоставеният полицай – началникът на старозагорското РПУ. Няма главен секретар, няма заместник-министри, няма министър, няма премиер. За президента е излишно да говорим – той громи руските заплахи и води хибридните войски срещу Путин.

Случаят в Раднево изобщо не е изолиран, той е от размера, и дори по-голям, от случая в Катуница. Очевидно е, че държавата е тотално абдикирала от циганския проблем, а ГЕРБ са силно зависими от цигански гласове, които са в основата на схемите на Цветанов за печелене на избори. А премиерът ни е обикновен страхливец, който е голям на приказки и като трябва да се пъчи по повод бъдещия нефт, но е абсолютна нула като трябва да обясни на българите защо са се превърнали във втора ръка хора в собствената си държава… Мълчат също коалиционните му партньори, които иначе на думи, са големи патриоти… / ГН