Богомил Бонев: Единствената заплаха за националната сигурност е Турция

в България

Единствената заплаха за националната сигурност е Турция. САЩ нямат и намерение да ни защитават от тази заплаха. Не им дреме, даже напротив! Би ни защитила единствено Русия.

Това написа във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев. Носят се слухове, че ще се кандидатира за президент, но засега потвърджение няма. Ето пълният текст на коментара му, без редакции:

“…Членството в НАТО беше наш цивилизационен избор след рухването на Варшавския договор. Това добре. Но членството в НАТО и шепа стари американски щайги F 15, които ще фъркат няколко дни, уж да пазят небето ни (от кого?!), не изглежда много смислено. Рашките не ни броят за сливи. Що да ни нападат, освен заради американските бази?! Единствената заплаха за националната сигурност е Турция. САЩ нямат и намерение да ни защитават от тази заплаха. Не им дреме, даже напротив! Колкото защитиха Кипър. Гърция това добре го знае и си държи боеготовна армия. Ние сега сме беззащитни. Времето за превземане на България от Турция е времето на придвижване със самолет до София – един час от Истанбул. После ни чака евентуален процес на декларации на ООН. Мерси! Би ни защитила единствено Русия, заради вечния проблем за влияние над проливите. Вярно, техен геополитически интерес, но е в наша полза. И това Боеко, който носи отговорност за назначаването на чехльо за президент, даже не го интересува. Между две мачлета той е готов да целува каквото му даде Ердоган, само да го спаси от бежанците. А не си дава сметка, че “спасението” по ердогановски може да означава заместване на българската администрация с по-ефикасна, но чужда…”

На изборите през 2001 г. Богомил Бонев се яви като независим и зае третото място с 20%. От тогава не се е занимавал с политика. / ГН

Богомил Бонев: Единствената заплаха за националната сигурност е Турция by

Последни от България

Отиди Горе