Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

BMW и Porsche представиха ново зарядно за електромобили: 100 км за 3 минути

в Технологии

Стандартната зарядна система на Tesla зарежда акумулаторния блок до 80% за около 30 минути. Това вече се счита за много, понеже не винаги има толкова време. Но BMW и Porsche създадоха нов тип бързо зареждане, осигуряващо 100 километра пробег само за 3 минути. Новото устройство зарежда акумулаторния блок до 80% само за 15 минути.

Това е малко по-дълго от зареждането с обикновено гориво. С тази технология електромобилите ще станат още по-привлекателни и ще се наложи изграждането но по-съвременни инфраструктури за тяхното зареждане. Само преди няколко дни BMW, Daimler AG и Volkswagen AG заявиха, че започват да изграждат верига от бързи зарядни станции покрай аутобаните в Европа.

Loading...

Новата зарядна станция е съвместима с всякакви марки електромобили. Единственото условие е да имат 400 или 800 V система за зареждане, покриваща спецификациите на CCS Type 2 стандарта. Режимът на зареждане автоматично се избира от самата станция.

За да бъде процесът на зареждане безопасен, Porsche използва специална система за охлаждане, която запазва температурния режим на клетките на акумулаторните батерии, Освен това, охлаждат се и електрическите проводници.

Ръководството на Porsche заяви, че към 2020 година инвестициите в разработването на технологии за електромобилите ще достигне 6 милиарда евро.

Даниел Десподов, Kaldata.com

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе