Bloomberg: Китай скри милиони смъртни случаи от коронавирус

в ПО СВЕТА

Западните медии активно разпространяват информация за умишленото укриване на данни за броя на жертвите от коронавирус в Китай. Според Bloomberg, който цитира източник в Централната разузнавателна агенция на САЩ, китайското правителство е скрило реалния брой жертви от нова коронавирусна инфекция.

Според изданието в КНР са загинали милиони, а не около 3500. Служители на ЦРУ са стигнали до това заключение, след като анализирали ситуацията с мобилните телефони на китайския народ, от които  20 милиона са били деактивирани за три месеца.

Припомняме, че през март тази година американският лидер Доналд Тръмп обвини властите на Китайската народна република, че укриват и задържат информация относно новия смъртоносен щам на коронавирус COVID-19. От своя страна един от служителите на китайското външно министерство в социалните мрежи обвини американските специални служби, че са внесли коронавирус на територията на КНР. Той твърди още, че информация за коромавируса Covid-19 има публикувана в американски медии още през 2015 година.

Оригинална статия

Последни от ПО СВЕТА

Don`t copy text!
Отиди Горе