Блиц-интервю на “The Bulgarian Times“ с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков ( кратки въпроси – такива отговори)

в България

Представяме Ви финално блиц-интервю, кратки стандартни въпроси, и приблизително такива отговори на ексклузивното интервю с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков

14633302_805886509514548_7140007608830763676_o

Господин Пасков… предлагам ви за финал да направим едно блиц — интервю. Кратки стандартни въпроси, и приблизително такива отговори. Съгласен ли сте?

Да започваме!

Вашето мнение за ЕС, и НАТО? За? Против?

Против. Вече го обсъждахме.

Вашето мнение по отношението на бежанците? Трябва ли да съблюдаваме европейските си задължения?

Няма «бежанци». Има лъже — бежанци, престъпници, и главорези. Никакви европейски задължения не могат да закрилят престъпници, и да изискват противозаконно поведение от институциите на България.

Тогава? Какво правим с тях? Те са хиляди, може би даже десетки хиляди?

Същото, като с 50,000 виетнамци по времето на социализма. Те бяха легално тук, те работиха, и не бяха престъпници. Но държавната машина без проблем ги върна във Виетнам. Погледнете на картата. Това е 3-4 пъти по-далече, отколкото земите, откъдето идват лъже — бежанците. Има ли политическа воля, за 1 месец няма да остане един бежанец на територията на страната. Ако аз съм Президент, поемам този твърд ангажимент още от сега. Казаното отлита, но написаното остава. Моят отговор е в писмен вид. Запомнете, запазете го, и ще видим.

А БХК? Посолствата? Брюксел?

Повтарям – до 30 дни няма да ги има. България 45 години се оправяше прекрасно без БХК. Може би е време да се очистим от тези неканени гости на чужда издръжка, щом работят против държавата, и народа ни. За посолствата и Брюксел – аналогично. В Будапеща и в Братислава също има посолства, и също знаят – къде е Брюксел. Но правят каквото трябва, без да ги интересуват нечии указания и препоръки. Те могат, ние сме могли някога, време е пак да покажем, че можем отново. И ако бъда избран за Президент, ще го покажа, и докажа в кратки срокове.

Какво ще кажете за другите 20 кандидати?

Няма да коментирам личностите им. Ще кажа, че се намираме в изключително сериозно положение, което се нуждае от сериозни хора, със сериозни намерения, сериозно отношение, сериозни познания, и сериозни ресурси. Имаме системен проблем, и се нуждаем от системен подход. От хора, които знаят – защо се получи всичко това. Които могат да кажат, покажат, и докажат диагнозата, а не да изброяват симптомите. Аз такъв човек с такива качества и виждания сред колегите и конкурентите ми не знам. Надявам се да греша. Може да са хубави хора, с маса ценни качества, но тук става дума за изброеното, което е свръхважно за оцеляването на България, и българите.

И вие сте този сериозен човек?

Имам сериозното намерение да го проверим. Щом съм го казал, ще се наложи да го покажа, и да го докажа.

А «сериозните ресурси»? Вие нямате сериозни ресурси даже за изборите

Няма по-сериозен ресурс от обществената подкрепа, от «мандата от народа». Ако народът ни разбира произтичащото, и може да види, и да прецени колегите — конкуренти, нужната критична маса от хора може да ни изведе на балотаж. Само ако ядрото от тези над 4000 човека, които вече са във Фейсбук групата, наистина се впрегнат да помогнат. Безплатно, на доброволни начала.

А изборните измами? «Мъртвите души»?

Играта е мръсна, и крайно нечестна, така е. Вижте, аз съм се занимавал над 25 години с бойни изкуства, пълен контакт. На световните първенства по киокушин карате в Япония японските съдии винаги съдеха предвзето не — японците. При равни други условия японският боец почти винаги получаваше преимущество, или даже направо победата. Но винаги имаш шанса да нокаутираш противника. Тогава вече никакви съдии няма да му помогнат.

И как ще нокаутирате държавната машина на ГЕРБ? Именно за нея говорят, че тя манипулира изборите

Казах ви – ако получа мандат от народа, и благодарение на това ядро от 4000 човека получим пехотата: наблюдателите в 12,000 секции, видимост, чуваемост, и узнаваемост, която централните медии нарочно не ни дават в момента. Тук без «With a little help from my friends», както пееха Бийтълс на времето, няма как да стане. Победата е възможна само заедно.

Звучи като лозунг

Звучи като изстрадана истина, изчукана от предците ни на входа на Парламента, когато в него са заседавали български депутати, готови да се борят за интересите на държава и народ, не като сега. Няма друга истина. Има обратната – Dividere, et impera, разделяй, и владей. В момента сме точно в това положение. Време е за противоотровата.

Вашето мнение за TTIP, и СЕТА?

Против, разбира се. С целия ресурс на държавната машина. Именно заради предстоящото подписване на Трансатлантическото търговско споразумение Великобритания избра BrExit. Защото това ще бъде краят на остатъчния суверенитет даже и за Западна Европа.

Мислите ли?

Уверен съм в това.

Как ще подобрите жизненото равнище на българите? Вашите колеги обещават много неща

Чрез борба за суверенитет. Суверенитетът дава правото на държавна национална банка — емитент. Тази банка емитира толкова пари и на такива условия, каквито са нужни за икономиката на държавата. Съответно, при грижовна и грамотна държавна политика икономиката дава работа на всички, хората получават поминък, и си стъпват на краката.

Това не е ли фантастика, популизъм?

Щеше да е, ако такова вече не се беше случвало. При това не само някъде в света, а даже у нас, в България, до 1989. Тези, които са над 45 години, помнят, и би трябвало да го разбират. Това беше резултат не на идеологията социализъм, и не само на личността на Тодор Живков, а най-вече на възможността да използваш, макар и «ограничения суверенитет», който ни предоставяше СССР. Те не ни бяха врагове, не ни разглеждаха като туземци, като колония, която трябва да бъде само грабена, и изсмуквана. Позволяваха, и помагаха всячески в нашето икономическо развитие.

И сега искате да се опрете на Путин?

Едва ли. Сега е съвсем друга Русия. Те самите имат огромни същностни проблеми. По-скоро може да се състави списък на взаимноизгодните интереси, и да се договорим в рамките именно на този списък, без да прекаляваме с дружбата и прегръдките. И без това на днешен ден е вече невъзможно. Ако ние си извоюваме суверенитета, огромната част можем да си направим и сами. Все пак знанието и опита ги имаме, не всичко е забравено, и загубено.

Вашето мнение за армията? Наборна, професионална?

И двете. Задължителна наборна, и за момчетата, и за момичетата.

И за момичетата?

Така е в Израел. И са напълно боеспособни, приемат го спокойно, без паника.

Вашето мнение за свободното притежаване на оръжие от населението?

Моето мнение е «въоръжен данъкоплатец». Всеки данъкоплатец трябва не само да има право, а да е задължен да има лично оръжие. А мъжете – да са задължени да имат и автоматическо оръжие.

Не е ли прекалено?

Защо да е прекалено? Така е в САЩ, и не само.

Но нали не искате като в САЩ

Вижте, хората искаха демокрация, нали така? Нека ви обясня, какво е демокрацията. На български се превежда като народовластие. Но това не е съвсем така. В древногръцката демокрация имат право да се съберат на Агората (площада в центъра на Атина) само мъжете, имащи право да носят оръжие. Те са демоса, те са народа. Останалите са роби, и охлос: не — роби, но без право да носят оръжие. Само мъжете, имащи право да носят оръжие, гласуват, участват в пренията, вземат решения.
На практика това означава, че демокрацията предполага робство (щом има свободни, и роби), предполага сексизъм (щом жените нямат право), предполага дискриминация (само имащите право на оръжие гласуват, охлоса и робите не могат), което в крайна сметка означава, че демокрацията е въоръжена диктатура. Впрочем, така е и в Швейцария. Нали искаха Швейцария на Балканите? Точно това предлагам.

Ще се избием

Няма, не се притеснявайте. Когато знаеш, че всеки е въоръжен, се държиш далеч по-прилично, отколкото, ако си сигурен, че хората са беззащитни. Неинтегрируемите индоевропейци няма да грабят и убиват пенсионерите, ако бабата и дядото имат законно огнестрелно оръжие.

Те няма ли също да са въоръжени?

Казах вече – само данъкоплатците. Ако те са данъкоплатци, значи работят. Ако работят, не се занимават с бандитизъм по селата. Има пряка връзка. Ако са безработни и неграмотни разбойници, огнестрелното оръжие в населението може да ги вразуми доста бързо. Всъщност, имали сме Закон за защита от разбойниците, който не знам… трябва да питам юристи, ако встъпя в длъжност – дали няма да можем да го реанимираме. Тогава е свършил много хубава работа, за доста кратко време. Добър инструмент.

Звучи някак си не европейско. Какво ще кажат от Брюксел?

Да казват, каквото си искат. Не знам, какво имате предвид с това «неевропейско». Ако е неевропейско да си спазваме законите, и да си защитаваме интереса, нямам нищо против да е неевропейско. Въпреки, че чисто исторически и цивилизационно Европа започва именно от тук, от Балканите.

Посолството на САЩ и неправителствените организации, особено БХК, ще бъдат против

Посолството на САЩ се намира в България, и трябва да действа съгласно статуса и юрисдикцията на гост и дипломат в нашата страна, не на генерал-губернатор. Те трябва да се съобразяват с нас в България, не ние с тях. Дограмите и мебелите по българските села са по-стари от държавата им. Те няма на какво да ни учат, освен как се избиват индианци, и се нарушават договори. За БХК вече казах. Не мисля, че ще останат на територията на България до края на първата година на президентството ми.

Благодаря ви за този разговор!

И аз ви благодаря.

Крум Фильовски 
12.10. 2016 г.
The Bulgarian TimesПасков


  • Четете анализи и коментари на публициста д-р Пламен Пасков, ТУК

 

loading...
Блиц-интервю на “The Bulgarian Times“ с кандидата за президент публициста д-р Пламен Пасков ( кратки въпроси - такива отговори) by

Последни от България

Отиди Горе