Бившият главсек Георги Костов става шеф на митниците

в България

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов, уволнен от президента за натиск над подчинени, ще стане шеф на митниците, научи Фрог от запознати с договорките около новия кабинет „Борисов 3”.

Първоначално на Костов е бил предложен поста на зам.-вътрешен министър. МВР си остава запазена територия за ГЕРБ и лично за Бойко Борисов, който предпочита да ръководи „на ръчно управление” системата чрез доверено лице тип Румяна Бъчварова.

По време на предишния кабинет Георги Костов, верен човек на модела „КОЙ”, всяка сряда докладваше лично на премиера за обстановката и проблемите в МВР в Министерски съвет.

Костов обаче се колебаел заради това, че бе позорно изгонен от министерството като му спряха без негово знание служебната кола и таблета.

В крайна сметка моделът „КОЙ” предложил и Борисов е приел Георги Костов да бъде назначен за шеф на митниците. Самият бивш главсек се похвалил на свои хора, че ако имат проблеми в МВР скоро може да се преместят в митниците с негово съгласие.

Георги Костов бе зам. главен секретар на вътрешното  министерство по време на управлението на Светлозар Лазаров. След като Борисов с голяма мъка се раздели с Лазаров, Костов стана титуляр. При неговото управление почти всички кадри на отдел „Убийства” в СДВР, където е работил и самият той, бяха назначени на ключови длъжности в областните полицейски дирекции и главните дирекции. Повечето бяха и си останаха кадри на Модела „КОЙ”

Не случайно Борисов остро критикува служебният кабинет и президента Радев заради уволнението на Георги Костов.

loading...
Бившият главсек Георги Костов става шеф на митниците by

Последни от България

Отиди Горе