Бившият американски посланик у нас Дж. Уорлик започва работа в руска фирма…

в Свят

Бившият посланик на САЩ в България Джеймс Уорлик напуска Държавния департамент и започва работа в руска фирма. Това съобщи самият дипломат в туитър. Уорлик, който в момента е съпредседател на т.нар. Минска група в посредническите преговори между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах ще подаде оставка на 31 декември. От 1 януари 2017 г. той ще е вече част от най-голямата руска юридическа кантора “Егоров, Пугинский, Афанасиев и партньори”. От централата на компанията в Москва потвърдиха, че Уорлик се присъединява към екипа през януари и ще отговаря за работата с американските и международните клиенти, развитието на стратегическите отношения и по въпросите на законодателството и държавната политика. Джеймс Уорлик ще работи за руската фирма след повече от 30 години служба в Държавния департамент на САЩ. В България посланическият му мандат бе от началото на 2010 г. до 2012 г. Преди да да дойде у нас Уорлик е бил генерален консул на САЩ в Москва, откогато датират и контактите му с бъдещите му работодатели.

В България стана известен с това, че се снима в сериал, играейки собствената си роля на посланик. ГЕРБ и Цветанов пък го разнасяха по популистките си пресконференции, и той се чувстваше прекрасно като малък Бог на африканско кралство. ГН

П.П. Да не забравяме, че този боклук лобираше за ГМО и Шистов газ в България. Както и, че именно по негово време издигнаха ТОЗИ ПОЗОР за  България. . .

Бившият американски посланик у нас Дж. Уорлик започва работа в руска фирма... by

Последни от Свят

Отиди Горе