Binance стартира платформа за стейкинг

в Крипто
Loading...

Основната борса за криптовалута Binance пусна специална платформа за стейкинг, според съобщение на компанията от 26-ти септември. Новата услуга ще даде възможност на потребителите на Binance да депозират своите запаси от токени и да печелят награди за стейкинг, но без да се налага да настройват свои собствени възли.

В блокчейн, който използва система Proof-of-Stake (доказателство за залог) – за разлика от Proof-of-Work (доказателство за работа), като при Биткойн – възлите в мрежата са ангажирани с валидиране на блокове, вместо копаенето им.

Алгоритъмът избира валидатори на блокове въз основа на броя токени, които даден възел е заложил в портфейла си – т.е. депозирани като обезпечение, за да се конкурират за добавяне на следващия блок към веригата.

Залагането на дялове в PoS мрежа може да доведе до значителна процентна възвръщаемост, в зависимост от размера на залога на участника.

Това предлага на инвеститорите шанс да спечелят форма на “лихва” върху своите дялове, стига да са готови да замразят средствата си, за да поддържат дадена блокчейна мрежа.

В своето съобщение Binance разкри планове да актуализира методологията си за изчисляване на залозите на 1-ви октомври, за да установи какво смята за по-точно и справедливо разпределение на наградите.

Това ще бъде постигнато чрез предоставяне на няколко снимки на баланси на в рамките на ден, вместо само една дневно.

Не всички коментатори на криптовалути възприемат стартирането на услугите на Binance за залагане като положителен момент за индустрията.

Публикация от изпълнителния директор на Binance, Чанпен Джао, подчерта следното тази сутрин за потребителите на Binance:

“Вие буквално не трябва да правите нищо. Вашите средства в Binance автоматично участват. Все още можете да търгувате както обикновено.”

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе