Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Binance спират да обслужват американски граждани и компании

в Крипто
Loading...

Голямата крипто борса Binance обяви, че актуализира условията си за ползване, които включват по-специално ограничаване на услугите си към базирани в САЩ индивидуални и корпоративни търговци.

Ограничението следва вчерашната новина, в която се разбра, че компанията пуска отделна, напълно регулирана платформа за фиат-към-крипто търговия, за пазара на САЩ.

Днешното съобщение съдържа график за влизането в сила на новите условия, като уточнява, че:

След 90 дни (в сила от 12 септември 2019), потребителите, които не са в съответствие с Условията за ползване на Binance, ще продължат да имат достъп до портфейлите и средствата си, но няма да могат да търгуват или да депозират на Binance.com. 

Въпреки че използването на виртуална частна мрежа може да позволи на потребителите от САЩ да заобикалят новите ограничения, тегленията за непроверени потребители остават ограничени до 2 биткойна за 24 часа. Сумите над този праг изискват от потребителите да предоставят доказателства, че спазват Условията за ползване на платформата.

В публикация от вчера, изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, коментира новата глобална структура на обмена:

Някои краткосрочни пречки могат да бъдат необходими за дългосрочни печалби. Ние винаги работим усилено, за да може това да се случи.

По-рано този месец бе съобщено, че децентрализираната борса (DEX), разработена от Binance, ще използва геоблокиране, за да ограничи достъпа до уебсайтове на потребителите в 29 страни, включително САЩ.

Джао разкри през септември 2018-та, че компанията възнамерява да пусне пет до десет фиат-към-крипто борси – по две на континент – в рамките на една година, без да уточнява точните местоположения.

Към днешна дата, фирмата стартира фиат-към-крипто платформи в Уганда, Сингапур и Джърси, с подкрепа за ограничен кръг от криптовалути.

Както се съобщава вчера, Binance създава своята американска платформа в партньорство с BAM Trading Services, която е одобрена от FinCEN.

През юни Binance разкри, че ще емитира свои собствени стейбълкойнове, обезпечени с различни валути, но с изключение на американския долар.

Huobi Group – оператор на водещата крипто борса Huobi Global – стартира миналата година платформа за търговия, в партньорство със САЩ, като първоначално бива наречена HBUS, но по-късно е ребрандирана на Huobi.com.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе