Bild: Немските леви призовават за “разпускане на НАТО” и коалиция с Русия

в Свят

Лявата партия в Германия се отказа от включването на “антируските точки” и осъждането на “анексирането на Крим” в новата си програма, съобщава Bild.

Вместо това левите призовават за “разпускане на НАТО”, която, по тяхно мнение, застрашава мира в Европа, и за създаване на нова система за колективна безопасност с участието на Русия, добавя изданието, цитирано в Ино.ТВ

На конгреса, който се проведе в Хановер, Лявата партия прие програма за участие в изборите за Бундестага, съобщава Bild.

“Критичните предложения по отношениe на Русия” бяха отказани от делегатите. Осъждането на “нарушаващото международното право анексиране на Крим” и войната в Източна Украйна не намериха място в програмата, тъй като те не бяха подкрепени от мнозинството, отбелязва изданието.

В програмата обаче беше включено искането за “разпускане на НАТО” и за създаване на “система за колективна безопасност с участието на Русия”.

Изданието допълва, че левите критикуват санкционната политика на ЕС по отношение на Москва, както и нарастващото въоръжение на НАТО край източната граница на страната. “Струпването на войските на ЕС и НАТО на границата с Русия застрашава света”, пише в програмата.

Освен това е поместено и искане за “оттегляне на всички немски войници от военните конфликти извън граница” и прекратяване на редовните задгранични военни кампании. Въпреки заплахата от международния тероризъм, Лявата партия иска “да се премахнат всички спецслужби” и да се свалят “ограниченията за бежанците”.

От своя страна лидерът на Зелената партия Джем Оздемир заяви, че с отказът си да осъждат “анексирането на Крим”, левите “пропагандират своята изкривена представа за “големия брат” Москва”.

“Ясното осъждане на нарушенията на човешките права в Русия и Китай също не са включени в програмата на левите”, обобщава Bild.

Руски дневник

 

loading...
Bild: Немските леви призовават за "разпускане на НАТО" и коалиция с Русия by

Последни от Свят

Отиди Горе