„Билд“: 10 000 бежанци „се изпарили“ от Гърция

в Свят

Според официални данни в Гърция се намират около 60 000 бежанци. За 8150 обаче не се знае къде и дали въобще все още са в Гърция, пише в. „Билд“.

Само че в действителност броят на „изпарилите се“ бежанци е по-нисок, твърди изданието. Позовавайки се на високопоставен правителствен източник, вестникът информира, че всъщност става дума за 10 000 души.

Само че тъй като Гърция е страната, през която към Европа преминава огромната част на мигранти и бежанци, регистрирането им и информацията за тяхното местоположение е много важно. Доколко това е така, става ясно, когато се върнем към участниците в кървавите атентати в Париж на 13 ноември 2015 г. Двама от терористите – алжирецът Адел Хадади и пакистанецът Мухамед Усман, напускат крепостта на Ислямска държава (ИД) Рака в Сирия като бежанци, и минават през Гърция към Европа.

Вероятно изчезналите„ в Гърция бежанци са напуснали лагерите в съседната ни държава. Не е реално да се смята, че хора, предприели застрашаващо живота им бягство от техните родни страни, могат да бъдат спрени от огради и граници да се заселят в Европа, се говори в коридорите на властта в Атина.

Според „Билд“ Атина умишлено споменава по-голяма численост на бежанците на своя територия по две причини: да разполага с повече палатки и места за настаняване при нов приток на бежанци или пък поради нежелание да признае, че не разполага с достатъчно възможности за регистрация и контрол на бежанците./БГНЕС

„Билд“: 10 000 бежанци „се изпарили“ от Гърция by

Последни от Свят

Отиди Горе