Безпрецедентно: Унгария открива служба за християните, преследвани в Близкия Изток

в Свят

Унгария се превърна в първата държава, чието правителство открива специална служба, насочена към християните, преследвани в Близкия Изток и на територията на Европа, съобщава Front Page Magazine.

„Днес християнството се превърна в най-преследваната религия; от петима души, убити по религиозни причини, четирима са християни.

В 81 държави по света християните са преследвани, а 200 млн. християни живеят в региони, в които са дискриминирани. Милиони християнски животи са заплашени от последователи на радикални религиозни идеологии“, обясни унгарският министър за човешките ресурси Золтан Болаг.

Действията на Будапеща бяха предприети, след като дясноцентристкото правителство на премиера Виктор Орбан отправи критика към Европейския съюз, в която подчерта, че Брюксел би трябвало да се фокусира върху оказването на помощ на християни, преди да помогне на милиони мюсюлмани да се устроят в Европа.

„Трябва да помогнем първо на християните“, категоричен бе министър-председателят на Унгария Виктор Орбан. / Превод и редакция: Тереза Герова


Виктор Орбан: “ Когато говоря за християнска Европа пред Европейския съвет, другите ме гледат, сякаш съм дошъл от Средновековието“


loading...
Безпрецедентно: Унгария открива служба за християните, преследвани в Близкия Изток by

Последни от Свят

Отиди Горе