Бежанците нахлуха в България, по 200 на ден…Разликата е, че има информационно затъмнение

в България
Loading...

След като им бе преграден пътят през Македония, бежанците отново са нахлули в България. Това твърдят ченгета по границата и местни жители. Същото е като по време на най-голямата атака при Орешарски, но разликата е, че в момента властта крие фактите, защото контролира медиите.

Всъщност до медиите стига информация, но тя е внимателно подготвена, така че по-скоро да заблуждава, отколкото да информира. Така например сега съобщават само “група бежанци беше задържана на границата”. Преди за същото съобщаваха, че групата е примерно от 130 човека, минали са през нощта и са задържани на 50 км. навътре. Филтрирането на информацията до спокойната и част поставя обществото в заблуда.

При Орешарски, тъй като се виждаше цялата истина, започна изграждането на стена. Сега всъщност спирането на бежанците трябва да е по-лесно, защото поне част от стената е изградена. Все пак не бива да забравяме, че останалата част беше спряна от Бойко Борисов – очевидно под натиск отвън, за да могат да преминават бежанците. По същата причина отказа и помощ за нова стена от Орбан, както и унгарски полицаи.

Сега мигрантите преминават, а обществото не вижда. Крие се.

 България беше основна пътека на мигрантите, преди Сърбия и Македония да отворят своя такава. Това пренасочи потока през Гърция. Сега обаче се връща старото положение, а то никак не е в наша полза.

Много е важно къде за пръв път стъпват бежанците в ЕС. Ако са в Гърция, то по Дъблинския регламент могат да се върнат там. Ако са в България – ще ни ги връщат тук. Самата Гърция по тази причина отказваше да ги регистрира, за да не и ги връщат. Но ние сме “отличниците” в изпълнението на всякакви заповеди, регистрираме всичко, и сме готови да приемаме обратно.

Схемата е съвсем ясна. Бойко Борисов беше върнат на власт, спря стената, а сега тайно от обществото пуска мигранти, и ги регистрира. Дългосрочно България ще стане буферна зона, за да си реши ЕС проблемите.

Източник: ГН

Loading...