Бежанските лагери трайно в София! Ремонтираме ги за 280 бона…

в България

Обещанията на зам.-министър Филип Гунев се оказват напразни

Държавата няма намерение да мести бежанските лагери на територията на София извън столицата. Това научи ексклузивно Nbox, въпреки че такова намерение бе оповестено от зам.-министъра на вътрешните работи Филип Гунев преди броени дни. Тогава Гунев реагира на протестните действия, провеждани от жители на кв. „Овча Купел” и представители на политическите партии.

„Трябва да вземем мерки след социалното напрежение, което се получи последните седмици и месеци. Затова поискахме допълнително 5 млн. лева, за да могат центровете, или един от центровете, да бъде затворен и да бъде заменен от друг на място, където това е приемливо за обществото”, поясни Гунев.

Намерение за преместването на центровете обаче всъщност няма. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Държавната агенция за бежанците. Според нея ведомството ще даде над 280 хил. лв. за ремонт на трите центъра – този в кв. „Овча купел”, както и тези в кв. „Военна рампа” и „Враждебна”. Освен това с част от сумата ще се ремонтира и перално, баня и котелно помещение в Регистрационно-приемателен център – Харманли. / Nbox.bg

Бежанските лагери трайно в София! Ремонтираме ги за 280 бона... by

Последни от България

Отиди Горе